Тернопільською транспортною прокуратурою викрито схему “відкату” у медичному закладі

Поділитися

26 липня 2011 року Тернопільський транспортний прокурор Олег Цимбалюк порушив кримінальну справу стосовно службових осіб однієї із лікарень Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Дослідчою перевіркою встановлено, що у лютому поточного року медична Рада при медичній службі Львівської залізниці прийняла рішення про те, щоб у лікарні перевести стоматологічній кабінет у відділ платних послуг.
У подальшому завідуючий стоматології визначив перелік медичних товарів, необхідних для роботи кабінету. Після цього керівництво лікарні затвердило прейскурант цін на послуги стоматкабінету та уклало договір з одним із науково-виробничих підприємств на поставку медичних товарів згідно з визначеним переліком. Відтак відділ платних послуг (стоматкабінет) розпочав свою роботу.
Втім, як з’ясувалося у ході перевірки, стоматологи використовували для лікування хворих обезболюючий препарат, який зазначався у прейскуранті цін на послуги стоматкабінету відділу платних послуг, але, який у бухгалтерських документах не зазначався. Натомість службові особи лікарні «закупили» (згідно з документами) за державні кошти значно дорожчі обезболюючі на суму 1619 грн., які насправді заввідділом стоматології не замовлялися і, які у відділ платних послуг для лікування хворих не видавалися та відповідно не використовувалися.
Кримінальну справу порушено стосовно службових осіб лікарні за ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Триває слідство, повідомили “Про все” у прес-службі прокуратури області

12 афоризмів для кожного знаку зодіаку

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості функціонує жіночий клуб «Гармонія»