Тернопільський «Фронт Змін» відзначив День незалежності України мітингом

Поділитися

з нагоди ювілею нашої держави, 24 серпня, до пам’ятника  Тарасові Шевченку в Тернополі прийшло чимало небайдужих: активісти політичної партії «Фронт Змін», громадські активісти, ветерани, учасники визвольних змагань та представники інших політичних сил.

Голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Любов Гринчишин зазначила, що незалежність дісталася нам дорогою ціною. «Хіба можна стерти з пам’яті народу героїв Української повстанської армії, хіба можна забути жертви голодомору, організованого більшовицьким режимом, хіба можна забути наших патріотів? – звернулася вона до присутніх.- Немає на світі такого народу, який би так прагнув бути вільним. Навіть мільйони жертв, замордованих голодом, закатованих у тюрмах, пропалих безвісти, не відібрали в народу  прагнення бути вільним.

Звичайно, ці покоління мріяли не про таку Україну. В їхніх мріях не було тієї безкарної корупції, політичних репресій, бідності народу. Важко уявити, що на 20 році здобуття незалежності держави нам починають «ліпити» копію колишнього СРСР, і будуть управляти нами за радянськими принципами. Бо як назвати по-іншому Податковий кодекс, який знищує малий та середній бізнес, як можна охарактеризувати Пенсійну реформу, яка зводиться до підвищення пенсійного віку? Про які можна говорити про здобутки в освіті, коли переписується наша історія?

Усім би дуже хотілося, щоб наша вільна незалежна держава була не лише відмічена на карті, але й з нею рахувалися в світі. Кожен, хто живе на Україні був забезпечений робочим місцем, міг забезпечити достаток собі, своїй родині гідне життя.  Я вважаю, що урядовці повинні над цим задуматися. Вони повинні побачити той відрив між владою і суспільством. Не можна сьогодні витрачати три міських бюджети на організацію якихось вечірок чи свят, при цьому заявляючи з високих трибун, що в нас дуже бідна освіта, великі проблеми в охороні здоров’я, що ми не можемо надати належну допомогу соціально-незахищеним верствам. Звичайно, не про таку Україну мріють люди. Я вважаю, що сьогодні політичні партії зробили правильний крок, що зібралися разом і сказали своє слово про те, як вони ставляться до політичних та громадських подій, які відбуваються в нашій державі. Кожен із нас, кожен із тих, хто при владі, хто впливає на події, мав би задуматися над тим, що буде завтра з нашої державою. Я лише прошу хай Бог нам дасть сили, мудрості і витримки на правильному шляху вперед. Слава Україні!»,- повідомляє сайт Фронту змін.

Першого вересня у школи Збаразького району піде майже шість тисяч школярів

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради, голова ТОО “Єдиний центр” Сергій Тарашевський підтримав проект “Оздоровлення дітей з синдромом Дауна та членів їх родин”, який реалізовує Тернопільська обласна громадська організація “БебіКо”