Учасник акції протесту щодо політичних переслідувань в Україні Володимир Бойко з Тернополя про останні новини з наметового містечка у столиці

Поділитися

Як розповів в інтерв’ю «Про все» перший заступник голови Тернопільської облорганізації «Батьківщина» Володимир Бойко, який перебуває в столиці на акції протесту щодо політичних переслідувань в Україні, сьогодні міліція застосувала силу і спецзасоби до неозброєних людей, які  хотіли здійснити мирну ходу Хрещатиком.

–  Акція мала мирний характер, напередодні було подано заявку, щоб все відбулось в межах чинного законодавства,- каже пан Володимир. – Заявку було подано народними депутатами від усіх парламентських фракцій національно-демократичного табору, які підписали сьогодні спільну заяву про об’єднання для боротьби з тоталітаризмом. Кількість учасників акції та представників міліції була однакова. Більше того, правоохоронці змушені були поставити в колони майорів, підполковників і полковників. Окрім міліціонерів і беркутівців, задіяний був спецпідрозділ «Ягуар». На Хрещатику, від «Бесарабського ринку» і аж до адмінприміщень Київської міської адміністрації, по обидва боки в кілька колон стояли беркутів ці. Відомо, що кількох учасників акції було забрано у «воронки». З тернопільської делегації правоохоронці не зачепили нікого.  Люди, які брали участь в акції протесту, чули, як командири міліціянтів просили резерв, бо вони не можуть «справитись із ситуацією». По рації їм відповідали, що весь резерв вже задіяно. Ми на власні очі бачили автобуси правоохоронців з інших областей, зокрема, Дніпропетровської. Силами місцевої міліції вони не справились. Тернополяни, які беруть участь в акції, налаштовані рішуче і братимуть участь в акції до її успішного завершення. Сьогодні  делегація з Тернопілля поселилась в наметовому містечку. Очолює її народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Під час запису інтерв’ю , до учасників акції підійшли судовиконавці, які нібито мають намір виконати рішення суду щодо заборони проведення акції. Почались переговори з правоохоронцями. Від учасників акції переговори веде Олександр Турчинов.  Можливий варіант, що міліція зараз силою буде зносити намети.

Голова обласної ради Олексій Кайда отримав подяку від Владики УГКЦ Василія Семенюка

Лікування мистецтвом