До 1 листопада на Тернопіллі порахують всіх собак

Поділитися

Заступник голови – керівник апарату ТОДА Юрій Желіховський  провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На засідання обговорювали епізоотичну ситуацію в області щодо сказу та шляхи її покращення.

«Обласному управлінню лісового та мисливського господарства довести популяцію лисиці на території мисливських угідь області до 0,5 – 1 гол. на 1 тис. га угідь, — зазначив Юрій Желіховський. — Головам міських, сільських та селищних рад організувати і провести облік всіх собак, які утримуються в населених пунктах, на територіях цих рад. Інформацію про результати обліку до 1 листопада 2011 року подати районним та Тернопільській міській державним лікарням ветеринарної медицини на місцях».

Головному управлінню ветеринарної медицини в Тернопільській області було дано доручення  щорічно організовувати щеплення від сказу всіх собак, які утримуються громадянами та юридичними особами на території області, а за необхідності проводити вакцинацію й інших видів тварин, при кожному випадку сказу проводити вивчення шляхів заносу збудника  та причин спалаху хвороби, локалізовувати і знищувати джерело інфекції та негайно повідомляти санітарно – епідеміологічну службу і управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації.

У Дмухівцях ледь не згоріло пів мільйона

Янукович та Іванющенко грабують Україну, а Азаров просто їх служка