Як Ульянов з Тернополя стажується в Канаді

Поділитися

Продовжуючи розповіді з Канади , хочу сказати, що також успішно добрався до цієї чудової країни та знаходжусь зараз у столиці, місті Оттава. Метою мого приїзду сюди стало стажування у Парламенті Канади, що знаходиться на Парламентському пагорбі (Parliament Hill). 
Це справді чудове місто, досить невелике, але зручне та чисте. Справжньою його прикрасою можна вважати саме Парламент, а точніше весь Parliament Hill, що включає в себе чимало різних за стилем будівель. Працювати тут дуже цікаво, оскільки кожен день приносить новий досвід та враження. Звичайний робочий день включає роботу в офісі, відвідання засідань Палати Общин або засідань комітетів. Особливо цікавим є 45-хвилинний question period в Палаті Общин, під час якого представники опозиції ставлять питання представникам правлячої консервативної партії. Це дивовижне видовище, найяскравіші моменти якого потрапляють в щоденний випуск новин, тому більшість депутатів намагаються використати можливість сказати щось влучне.
Є можливість відвідувати різноманітні прийоми,   на них присутні як члени нижньої палати та сенатори, так і їхні асистенти та звичайні працівники.  Приємно, що всі поводяться на рівних та дуже охоче спілкуються між собою. Серед депутатів є чимало українців, точніше канадців українського походження, які дуже охоче підтримують українську громаду, відвідують заходи, присвячені Україні та українцям.
Загалом, перші враження дуже хороші, але все ще потрібно адаптуватися до нової культури та нового способу життя. В будь-якому випадку це дуже цінний досвід та незвичайні враження.

Олександр Ульянов, студент Україно-нідерландського факультету економіки та менеджменту

Ігор Дмитерко – найголовніший юний тимошенківець Тернопілля

У Тернополі відбувся VI З’їзд Федерації Товариств «Обнова»