Як Зоряна Биндас читає безсмертні вірші

Поділитися

Зоряна Биндас. Що Вам говорить це милозвучне ім’я та дивне прізвище? Чимало тернополян відразу усміхнуться і згадають «Ух-радіо». Значна частина «продвинутих»  хлопців каже, що це найвродливіша сучасна журналістка Тернополя. Виявляється, Зоряна ще й автор цікавих віршів. Саме з приводу виходу її першої збірочки з доволі претензійною назвою «Безсмертя», ми й зустрілись. Про що говорили – дивіться відео, а для  читачів «Про все» Зоряна  надала ось таку автобіографію.

 

На час виходу книжки – головний редактор радіостанції «Ух-радіо» та Інтернет-газети «Погляд».
Народилась у 30-ти градусний мороз 1985 року в селі Великі Гаї, що під Тернополем. Через це, а також твердий характер, мама називає мене досі «сніговою королевою». У дитинстві слухала дідові казки, пила козяче молоко і гарбату, спала на бамбетлі, била сусідських дітей і крала недостиглий аґрус (живіт по тому – не болівJ). Ці, а також інші спогади, стали мотивами творів. У поезії принципово не робила текстів про кохання і шмарклі, такий вже в мене образ був: твердої, неромантичної, «хлопчачої» дівчини.

У старшому шкільному віці захоплювалась і гуманітарними науками, і технічними, тому одночасно займалась програмуванням і творчістю. Вирішила вступити на факультет «Комп’ютерних інформаційних технологій» теперішнього ТНЕУ, одночасно – писала оповідання і замітки до місцевих газет – «Ровесника», «Вільного Життя», «Свободи». З 17 років працюю у ЗМІ. До останнього поєднувала технічну роботу у виші та журналістику. Відмовилась від аспірантури і кар’єри програміста заради роботи у ЗМІ.

У доробку – віршовані та прозові тексти, які друкувались в літературному журналі «Дніпро», альманахах і збірках.

Хто допоможе малим та середнім сільгоспвиробникам отримати потрібні їм фінансові ресурси?

Завтра у Тернополі відбудеться прийом керівника клініки лазерної мікрохірургії ока «АS» Анатолія Совви