Любов Гринчишин: «Влада ставить на межу виживання мільйони пенсіонерів»

Поділитися

Влада поставила не межу виживання майже 10 мільйонів пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, і в той же час збільшує фінансування на утримання держапарату. Про це заявила голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Любов Гринчишин, коментуючи нещодавнє парламентське переголосування Пенсійної реформи та скасування поправки Арсенія Яценюка.

«Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк пропонував враховувати при обчисленні пенсій середню зарплату за 2009-й рік, а не за 2006-2008 роки, як це відбувається зараз. Інакше кажучи, розраховувати пенсії не з 928 гривень, а з 1650 гривень. Завдяки цій поправці 10 мільйонів українських пенсіонерів повинні були отримувати пенсії щомісяця на 334 гривні більше», — зауважила Любов Гринчишин.

Проте, коли в уряді підрахували, що для реалізації прийнятої Радою поправки необхідно знайти додатково ще 35 мільярдів гривень, від уже проголосованої поправки влада вирішила відмовитись. Саме поправка Арсенія Яценюка загальмувала пенсійний закон у парламенті – його не підписав спікер, а також не підписав президент. Саме ця поправка змусила провладну більшість одразу на початку нової сесії першим питанням прийняти рішення про перегляд пенсійного закону і скасування цієї норми.

«Сьогодні пенсіонерам, які отримують мінімальні пенсії, не вистачає грошей  на найнеобхідніше: їжу та ліки. Те, що сьогодні робить провладна більшість із пенсійною реформою, — це знущання над народом. Однак, у той же час, у держбюджеті знайшлися кошти на збільшення утримання державного апарату. Для прикладу, фінансування Адміністрації Президента, Верховної Ради, Уряду, Генпрокуратури та міліції збільшено на 5 мільярдів гривень на рік», — наголосила вона.

На думку голови Тернопільської обласної організації «Фронту Змін» Любові Гринчишин, все ж таки кошти на збільшення пенсії є. Для цього потрібно лише скоротити витрати на утримання органів державної влади, скасувати пільги депутатам та чиновникам, продати державні дачі та резиденції за їх ринковою вартістю й прикрити корупційні «дірки» в бюджеті – для прикладу, завищені витрати на підготовку Євро-2012, переглянути занижені угоди про оренду державної землі та майна. Усе це дасть як мінімум 36 мільярдів гривень — на 1 мільярд більше від суми, необхідної для реалізації поправки Арсенія Яценюка про збільшення пенсій.

Як президент Росії Медведєв працював … двірником

Співак Віктор Павлік “розкручував” новий альбом “Освідчення-2011” у Бучачі