Міліціонери затримали двох вбивць

Поділитися


Майже водночас на Теребовлянщині та Збаражчині, що у Тернопільській області, днями сталися трагічні кримінальні історії: жертвами вбивць були два чоловіки. Ці події нічим не поєднані, до них причетні різні люди. Водночас спільне проглядається: обидва винуватці трагедій діяли майже однаково – били своїх жертв безжально…
В чергову частину Теребовлянського райвідділу внутрішніх справ зателефонували із села Слобідки, сповістивши, що в сільському будинку лежить мертвий чоловік. Того дня самотнього пенсіонера-інваліда провідав зять. Він і побачив нерухомого тестя. Кому міг завадити 80-річний чоловік, який внаслідок хвороби був прикутий до ліжка?
Як розповів заступник начальника відділу слідчого управління УМВС України в Тернопільській області Ігор Усик, у скоєнні умисного вбивства підозрюється раніше судимий місцевий житель, 1966 року народження. Йому вже пред’явлено обвинувачення за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Мірою запобіжного заходу суд обрав арешт. Слідчі дії тривають і все, що сталося того фатального вересневого дня на сільському подвір’ї ще з’ясовують, але достеменно відомо, що чоловіка задушили.
За пенсіонером-односельцем доглядала місцева жителька. Вона принесла старенькому обід і через якийсь час залишила будинок. Її співжитель тим часом зайшов на подвір’я. Випивши спиртного, став нишпорити у будинку, шукаючи, щоб поцупити у старенького. Пенсіонер пробудився і почав лаяти непроханого гостя. Той кинувся до ліжка, колінами притис жертву так, що зламав ребра. Бив кулаком по обличчю. Немічний пенсіонер намагався захиститися, але нападник схопив його за шию… За даними судово-медичної експертизи смерть потерпілого настала внаслідок асфіксії (стиснення), а синяки на обличчі та руках, поламані ребра свідчили, що потерпілому були заподіяні тілесні ушкодження.
У село вирушила слідчо-оперативна група райвідділу міліції. Підозрюваного оперативники знайшли та затримали «гарячими» слідами…
Ще одне вбивство сталося у селищі Вишнівці Збаразького району. Підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, міліціонери розшукали наступного дня. Затримали вбивцю, коли той намагався втекти…
Молодий чоловік повернувся в селище із закордонних заробітків. Після відвідин бару зустрівся в маминій хаті (жінка після розлучення з чоловіком мешкала в іншій області) з батьком. Між родичами виник конфлікт. Чому посварилися і чому дійшло до побоїща, слідчі наразі з’ясовують. За попередніми даними син ударив батька коліном, лупцював кулаками так, що пошкодив печінку. Збагнувши, що сталося, молодий чоловік вирішив утекти. Викликав таксі і поїхав на ньому у сусідній Зборівський район, де переночував у знайомої. Далі вирішив втікати громадським транспортом.
Сусідка потерпілого вранці зауважила, що у будинку не вимикають світло. Покликала односельчанина і вони разом зайшли у будинок. Викликали медиків та міліціонерів. Оперативники одразу розібралися у тому, що могло відбутися. За інформацією розшуківців працівники ДАІ перестріли дорогою маршрутку та затримали вбивцю. Підозрюваного заарештовано.

У перестрілці зі злочинцями загинуло двоє міліціонерів. Ще четверо поранені

Міліціонери спільно з журналістами провели рейд у пошуках неповнолітніх, які вживають алкоголь у громадських місцях