Науковці міжнародного рівня прибули до Тернополя ділитися розробками

Поділитися

II Міжнародна науково-технічна конференція триватиме у Тернополі з 20 по 23 вересня у спортивно-мистецькому комплексі «Політехнік» технічного університету. Науковці з різних країн приїхали до Тернополя, щоб представити свій досвід у рамках теми «Пошкодження матеріалів під час експлуатації, методи його діагностування і прогнозування». Зокрема до Тернополя у цей день завітали світочі науки провідних міст України, а також Франції, США, Білорусії, Італії, Польщі, Угорщини, Росії, Чехії, Сербії, Індії, Німеччини. Участь у конференції взяли і представники міської влади – заступник міського голови Леонід Бицюра та начальник управління освіти та науки Ольга Похиляк.

Одним з прикладів практичного втілення наукових розробок в життя в Тернополі стало впровадження диспетчерської системи контролю пересування автомобілів швидкої допомоги.

«Приємно, що праця науковців не залишається лише в дослідженнях і трактатах на папері, а має практичне застосування. Адже корисна праця – праця на благо інших, відкриття, які допомагають громаді, – зазначив Леонід Бицюра. – Співпраця з наукою різних галузей дає прогресивний розвиток. Тому бажаю всім учасникам конференції поділитися своїм і отримати новий досвід. Плідних результатів вашій праці і вдалого втілення всіх напрацювань».

Приємно, додав Леонід Бицюра, що днями науковий парк на базі Тернопільського національного технічного університету, задум втілити який був ще у 2009 році, отримав погодження Міністерства освіти та науки України. Він може стати першим в Україні, повідомляє сайтміської ради.

Завтра у Тернополі відбудеться зустріч Холмської ікони Божої Матері

Депутати Тернопільської облради проти приватизації Почаївської лаври