Операція «Увага! Діти на дорозі!» триває

Поділитися

 

Досить часто проголошуємо ми збиту фразу “Діти наше майбутнє”, не задумуючись над її змістом. А що робимо ми, дорослі, аби це “майбутнє” росло живим та здоровим, аби воно взагалі у нас було.
За розвагами діти часто забувають про небезпеку, що таїть в собі дорога, а батьки не завжди мають можливість проконтролювати їх поведінку.Безконтрольність з одного боку, елементарне нехтування норм безпеки з іншого в багатьох випадках призводять до трагедій. Ось тут і виявляється, наскільки навчили дитину дома та у школі правильно поводити себе в різноманітних життєвих ситуаціях, наскільки усвідомлює вона, що життя та здоров’я – у її власних руках.
Кожного дня спостерігаємо, як діти переходять вулицю у невстановленому місці чи на заборонний сигнал світлофора, але мало хто робить зауваження юним учасникам дорожнього руху, застерігає їх від небезпеки. Не завжди дорослі стають прикладом у дотриманні Правил дорожнього руху, зводячи нанівець цим самим старання вчителів, які на уроках навчали та застерігали дітей від необдуманих вчинків.
Застерегти, навчити, допомогти – саме така мета заходів під умовною назвою «Увага! Діти на дорозі!» які проходять з 20 серпня по 20 вересня в Україні.
Відвідуються працівниками ДАІ дитячі навчально-виховні заклади, проводяться бесіди з дітьми, підтримується робота юних інспекторів дорожнього руху. Наряди ДПС при несенні служби приділяють увагу поведінці дітей на вулично-шляховій мережі. Тернопільським академічним обласним театром актора і ляльки підготовлена вистава для учнів молодших класів шкіл «Веселі авто забави», яка з успіхом проходить по всіх районах області. Вже традиційно, для наймолодших тернополян центром дитячої творчості Тернополя показується велике театралізоване дійство направлене на дотримання дітьми норм безпечної поведінки на вулицях та дорогах, засвоєнню ними елементарних вимог Прави дорожнього руху.
Робота по профілактиці дитячого травматизму захоплююча, багатогранна, проте, не всі ідеї та задуми вдається втілити в життя через брак коштів. Для прикладу, хотілось би краще забезпечити навчально-виховні заклади відповідною наочною агітацією, методичною літературою для різних вікових категорій дітей, однак, не завжди є фінансова можливість це зробити.
Чи буде дитинство щасливим в основному залежить від нас, дорослих. І ми повинні зробити все, аби ніщо його не затьмарило, щоб діти ніколи не потрапляли під колеса авто. А для цього необхідно так мало : лише бажання та любов до дітей.

Старший інспектор УДАІ УМВСУ
майор міліції Микола Лецкалюк

Рейтинг довіри тернополян до “Фронту змін” сягає 50%?

«Який порядок відвідувань встановлюється працівниками державної служби зайнятості для безробітних, які навчаються у навчальних закладах за заочною або вечірньою формою?»