Під стінами Тернопільської ОДА відбулося віче на захист інтересів українців

Поділитися

Сьогодні, 29 вересня, під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації відбулося віче на захист інтересів українців і України, організований Тернопільським обласним Комітетом опору диктатурі. На ньому було порушено тему відміни соціальних виплат чорнобильцям, афганцям та освітянам, тема Почаївської лаври, «мовного проекту» Ківалова-Колесніченка та вилучення з історичних підручників тем боротьби українського народу за незалежність. Учасники заходу виразили своє занепокоєння ситуацією, що склалася в країні, та злочинною бездіяльністю влади.

– Сьогодні тут зібрались люди, котрі вболівають за долю України та добробут кожного українця, – сказав координатор КОДу, депутат облради Степан Барна. – Сьогоднішня влада відібрала у людей найнеобхідніше, все, що є для них святим: церкву, мову, історію, культуру. Сьогодні ті, хто обіцяв вам добробут, ще й забирають у вас ті копійки, – навіть не пільги, а компенсацію за втрачене здоров’я та життя ваших близьких!

Основними тезами резолюції, прийнятої на віче, є:

– Припинення антинародної кампанії проти соціально незахищених верств населення та людей пенсійного віку;

– Негайно припинити політичні репресії. Звільнити людей  з тюрем, покарати винних провокаторів, спільно з опозицією шукати вихід з кризи, співпрацюючи з відповідними європейськими структурами;

– Припинення освітньої політики щодо вищих навчальних закладів в частині зменшення державних місць та перегляду курсів викладання історії.

До Комітету опору диктатури входять: ТОО ВО «Батьківщина», ТОО «Громадянська позиція»,  ТОО «За Україну!», ТОО «Народний рух України», ТОО «Наша Україна», ТОО «Народна самооборона», ТОО ВО «Свобода», ТОО Українська народна партія, ТОО «Українська платформа», ТОО «Фронт Змін», ТОО МО ОУН (д), Обласне товариство «Політичних в`язнів та репресованих», «Українська народна рада».

 

Тернопільський обласний Комітет опору диктатурі.

Паскудство! На найменшу вулицю Тернополя виділили майже мільйон гривень

Творчий вечір Мирослава Гребеньовського