Тернопільське державне телебачення нарешті побачать у Борщові і Заліщиках

Поділитися

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян схвалив проект програми з організації телерадіомовлення у південних районах Тернопільської області на 2012 – 2014 роки та зобов’язав головне управління розвитку інфраструктури ОДА подати цей документ на розгляд чергової сесії обласної ради.

Метою Програми є впровадження в області цифрового телерадіомовлення, забезпечення повного покриття території області всіма державними та регіональними телевізійними та радіопрограмами в цифровому форматі.

Впровадження цифрового телерадіомовлення в області визначено одним із пріоритетних напрямків Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2015 року.

Основним завданням Програми є будівництво опори та придбання і монтаж технологічного обладнання на радіотелевізійній станції в м. Борщів.

Для впровадження телерадіомовлення у південних районах Тернопільської області необхідно побудувати опору та придбати і змонтувати технологічне обладнання на радіотелевізійній станції в м. Борщів.

Створення системи цифрового телерадіомовлення та відповідної інфраструктури забезпечить доступ всіх верств населення до програм цифрового телерадіомовлення, дасть змогу знизити рівень вихідної потужності передавачів та їх енергоспоживання, що сприятиме зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище, та забезпечить значну економію електроенергії.

Реалізація Програми здійснюватиметься шляхом організації в області цифрового телерадіомовлення та відповідної інфраструктури телерадіомовлення з метою забезпечення покриття території області сигналами цифрового телерадіомовлення, що передбачає завершення будівництва радіорелейної лінії Чортків-Борщів-Заліщики.

Для цього необхідно побудувати радіотелевізійну станцію в м. Борщів. Після завершення будівництва цієї радіотелевізійної станції область буде готова до розміщення технологічного обладнання.

Для виконання Програми Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення забезпечить придбання та встановлення технологічного обладнання для організації трансляції програм цифрового телерадіомовлення.

Кошторисна вартість обладнання та його монтажу становить 7,5 млн гривень. Для будівництва радіотелевізійної станції в м. Борщів необхідно 1,8 млн гривень з обласного бюджету. Орієнтовний обсяг фінансування програми становить 9300 тис. гривень.

Термін будівництва радіотелевізійної станції в м. Борщів – 18 місяців. Строк виконання програми – 2012-2014 роки, повідомляє сайт ОДА.

Відверто про політику по-тернопільськи

У Тернополі влада оголосила конкурс з неграмотною назвою