Тернопільський обласний Комітет опору диктатурі на четверговому засіданні 22 вересня затвердив план заходів щодо захисту соціально – незахищених категорій громадян, інтересів Почаївської лаври та української мови

Поділитися

Як повідомив координатор Комітету – Степан Барна, представники політичних партій та громадських організацій Тернопільщини сьогодні об’єднали зусилля та прийняли ряд спільних заяв щодо ситуації, яка відбувається в країні. Так 29 вересня о 12.00  буде проведена акцію протесту під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації участь у якій візьмуть представники усіх опозиційних партій та громадських організацій. Стурбованість представників Комітету також викликає:

1.           Прийняття Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік». У зв’язку з цим було ухвалено терміново вжити рішучих заходів щодо недопущення зменшення у 2011 році обсягів фінансування соціально – незахищеним  категоріям громадян України та забезпечити здійснення соціальних виплат у повному обсязі.

2.           Вилучення Почаївської лаври з «Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації», – законопроект №9105, ініційований Дмитром Шенцевим та Юрієм Бутом.

3.           «Мовний проект» Ківалова-Колесніченка. Законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком та зареєстрований у ВР. Передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов нацменшин. Ним збережений конституційний державний статус української мови, однак на території Україні гарантується вільне використання регіональних мов, до яких віднесені російська, білоруська, болгарська, вірменська та ін. Дія цього положення поширюється на ті мови, які є рідними для не менш 10% громадян, що населяють певну територію за даними перепису.

Тернопільський обласний Комітет опору диктатурі нині пропонує виробити стратегію узгоджених дій опозиційних партій на всіх рівнях місцевих рад. Найближчим часом відбудеться прес-конференція, на якій буде поширено спільну заяву політичних партій та громадських об’єднань.

 

Принагідно хочемо нагадати, що до Комітету опору диктатури входять:

ТОО ВО «Батьківщина»

ТОО «Народна самооборона»

ТОО «За Україну!»

ТОО ВО «Свобода»

ТОО Українська народна партія

ТОО «Громадянська позиція»

ТОО «Фронт Змін»

ТОО «Народний рух України»

Обласне товариство «Політичних в`язнів та репресованих»

«Українська народна рада»

ТОО «Українська платформа»

ТОО МО ОУН (д)

Тернопільський обласний Комітет опору диктатурі.

Малому бізнесу пропонують в оренду об’єкти в Монастириську

Навпроти “Карамельки” буде капличка