У Кременецькому ліцеї “начудили” на 234 тисяч

Поділитися

Навряд чи хто заперечуватиме, що найцінніше в житті – це діти.  Тож попри економічні негаразди держава виділяє значні кошти для здійснення заходів, спрямованих на поліпшення професійно-технічної освіти. На жаль, не всі кошти використовуються  для поліпшення  умов навчання учнів професійно-технічних училищ  та на зміцнення матеріально-технічної бази. Про це свідчать порушення, виявлені під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності  ДНЗ «Кременецький професійний Ліцей»,  яких виявлено ревізорами на суму 234 тис. грн.  І це тих, що призвели до збитків.

До яких тільки маніпуляцій не вдаються підрядники та керівники навчальних закладів, аби зекономити на дітях. Значні суми коштів використано незаконно під час проведення капітального ремонту даху гуртожитку Ліцею у 2009-2010 роках. Так,  проведено зайві виплати  коштів підряднику  в результаті завищення обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт на суму 39,5 тис. грн.  Виявлено нестачу будівельних матеріалів на суму 11,6 тис. грн.

У цьому закладі  професійної освіти своєрідний підхід до витрачання бюджетних коштів на комунальні  витрати.  У 2009-2010 роках покривалися комунальні витрати в сумі 85,4 тис. грн.  з теплопостачання та електроенергії, спожитої  жителями гуртожитку за рахунок коштів загального фонду Ліцею  та не були покриті коштами спеціального фонду кошторису.

Крім того,  Ліцеєм недоотримано  квартплати за проживання в гуртожитку в сумі  8  тис. грн.

Через бухгалтерські прорахунки  з порушеннями проводилося нарахування індексації стипендії  у 2009-2010 роках на суму 28  тис. грн.

При  виплаті компенсації на харчування дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування,  учням недоплаченого 20,4  тис. грн.

Також ревізорами виявлено прорахунки  і при нарахуванні та виплаті заробітної плати працівникам Ліцею, якими, через не проведення індексації зарплати, недоотримано доходів на суму 10  тис. грн., та зайво її нараховано на суму  4 тис.грн., виявлено порушення при нарахуванні щорічних відпусток на суму 4,7 тис. грн.

Кажуть що цивілізованість суспільства оцінюють за ставленням до дітей, людей похилого віку, інвалідів.  Провівши ревізію в Кременецькому Ліцеї, із впевненістю можна сказати, що колишньому його керівництву таке прагнення  бути цивілізованим не було притаманним. Надіємося, що нове керівництво Ліцею врахує ті порушення та зауваження, що були допущенні попередником та зробить все для того, щоб кошти, виділенні Ліцею для здійснення своєї діяльності, були використані законно та за призначенням.

 

Прес-служба КРУ

в Тернопільській області

Президент України присвоїв 61-ій жительці Тернопільщини почесне звання «Мати-героїня»

У Зборові на освітянах “зекономили” 199 тисяч