Улюблені лялькові герої вчать дітей правильно поводитися на дорогах та вулицях

Поділитися

Разом з іншими казковими героями мультяшний персонаж Шрек зіграв для учнів виставу, у якій йшлося про дотримання правил дорожнього руху. Постановку з ініціативи обласної ДАІ, спільно з міським управлінням освіти та Центром дитячої творчості та юнацтва, демонстрували для учнів в рамках акції «Увага! Діти на дорозі!».
Інспектор відділення ДАІ міста Тернополя Микола Ігнатченко пояснює мету постановки: «Під час даної вистави для першокласників хочемо привити перші ази правил дорожнього руху, щоб діти у жартівливій формі могли себе побачити як в ролі пішоходів, так і в ролі водіїв. І за допомогою казкових персонажів зрозуміти, як треба поводитися на дорогах та вулицях, де можна переходити проїжджу частину».
Директор Центру творчості дітей та юнацтва Світлана Миханчук пояснює: «Відповідно того, що є актуальним у казковому світі, чим цікавляться маленькі наші глядачі, використовуючи тих казкових героїв, кожного року ми проводимо таке казкове театралізоване дійство для того, щоб пояснити діткам на рівні казок, на рівні казкових героїв, як правильно переходити дорогу. І вкласти в голови, наскільки це можливо, що безпека їхнього життя тоді, коли вони переходять дорогу, – у їхніх власних рученятах».
Отримані уроки першокласники запам’ятовують і намагаються їх завжди дотримуватися на проїжджій частині. Першокласник із ЗОШ №9 обласного центру Віктор Білецький вже знає, що «можна переходити там, де є пішохідний перехід. Треба дивитися, чи не їдуть машини, дивитися на світлофор – і переходити на зелене». А учениця спеціалізованої ЗОШ №7 Каміла Бугай зауважує: «Коли машина не їде, то треба переходити дорогу. Коли машина їде, то не треба переходити дорогу».
Те, що маленькі тернополяни добре ознайомлені з правилами, свідчить статистика: з 20-го серпня на дорогах міста не сталося жодної аварії через дитячу неуважність.
Працівники ДАІ добре розуміють важливість подібних акцій. Адже в області за вісім місяців цього року траипилося п’ять дорожньо-транспортних пригод, у яких травмовано шестеро дітей.
У вересні виставу про дотримання правил дорожнього руху переглянуть не тільки учні усіх шкіл міста Тернополя. Вона «помандрує» районами області.

Формування спільного бачення розвитку молодіжного руху в Тернополі

Тепер туристичний журнал «TernoTRAVEL» можна замовити і через Інтернет