«Жовта картка українській міліції: друге попередження». Далі виключення?

Поділитися

8 вересня в Києві та 10 містах України, зокрема Тернополі, відбулася акція «Жовта картка української міліції:друге попередження». Ця акція була ініційована активістами соціальної мережі Humanrightsactivistsinaction та випускниками освітньої програми «Розуміємо права людини».
Акція проводилась з метою підвищення рівня обізнаності молоді у сфері захисту своїх прав при контакті з міліцією та привернення уваги громадськості та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини працівниками МВС України.
В Тернополі акція проводилась в школі №5, педагогічному економічному та медичному університеті. Під час акції представники відомих громадських організацій та молодіжні активісти прийшли до навчальних закладів, щоб навчити молодь захищати свої права. В рамках заходу було розповсюджено 10 000 інформаційних буклетів для молоді про права при затриманні працівниками МВС.
Акція «Жовта картка української міліції: друге попередження» – це вже друга спроба активістів вплинути на протиправні дії представників міліції по відношенню до молоді. Попередня всеукраїнська акція була проведена 1 вересня 2010 року й приурочена до Дня знань. Тоді активістам мережі випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» вдалося підвищити рівень обізнаності понад 18 000 студентів з 16 великих міст України та розпочати широку громадську дискусію щодо попередження неправомірних дій міліції. Долучитись до акції міг кожен бажаючий. Тож це вже друге попередження «жовтою карточкою», що ж в футболі на третій «червона», а далі виключення з поля. Чи станеться це з нашою українською міліцією, чи все таки вони почнуть грати по правилам?

Обласна рада проти приватизації Почаївської лаври

Капличку в парку Відродження демонтують