Журналістика має повертатися до християнських цінностей

Поділитися

Журналістика має повертатися до християнських цінностей, як і все наше суспільство. Поки у нас не буде якісної церковної журналістики, ми перебуватимемо у полоні стереотипів. Про це розповів журналіст Віталій Портніков 20 вересня під час майстер-класу в УКУ з нагоди інавгурації магістерської програми з журналістики.

Звертаючись до студентів-журналістів, редактор ТВІ наголосив: «У нашій країні практично немає журналістики, яка б розуміла Церкву як повноцінний великий організм, що впливає на суспільство. А Церква – це набагато складніший організм, ніж будь-яка політична чи культурна інституція. Колись нам з нуля доводилося створювати міжнародну, а згодом ділову журналістику в Україні. Ви маєте тут унікальну можливість, навчаючись в УКУ. Адже без церковного представництва у світській журналістиці, медійне коло не є повне».

На думку журналіста, сьогодні більшість українців є радше формально релігійними: «Церква для багатьох стала інституцією на зразок райкому партії. Люди не йдуть до Церкви за цінностями».

Найважливіше для журналіста – мати внутрішнє розуміння, що все повинно бути правдою, інакше – нічого не вийде: «Не бійтеся розповідати людям історії, записувати їх, показувати. У цьому і є сенс нашої професії. Журналіст має бути універсальними. Адже ви не матимете перспектив, якщо не створите для себе їх самі. А займатися цим ремеслом треба лише відчуваючи покликання, відчуваючи  власну здатність змінити реальність. Для журналістики це найважливіше. В цій професії можна відбутися лише з репутацією», – підсумував Віталій Портніков.

 

Прес-служба УКУ

Як Оксана Муц з Партії Регіонів віддала посаду Віктору Щепановському

В Тернополі держчастку в ТзОВ “СП “Керамік” виставили на конкурс – початкова ціна 409 тисяч