Бажання “легких грошей” погубило посадовця

Поділитися

Колишній начальник планово-економічного відділу КП ТМ “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради, який обіймав державну посаду у 2008 році поплатився за власні фінансові махінації. По це повідомив прокурор Тернопільського району Василь Свергун. Він розповів, що затриманий, будучи на «у кріслі керівника» планово-економічного відділу, умисно включив до розрахунків різниці в тарифах суми амортизації. Через це, витрати, понесені КП ТМ    “Тернопільміськтеплокомуненерго” у 2008 році за надання послуг з теплопостачання були завишені на суму 160 744 гривні.

Пізніше, посадовець змінив рід заняття і став головою сільради в одному з населених пунктів Тернопільського району. Але і там бажання будь-що збагатитися не покинуло чоловіка. Так,за словами одного з приватних підприємців, котрий звертався до сільського голови з проханням укласти з ним договір оренди частини нежитлового приміщення сільського клубу для відкриття аптеки, чиновник забажав хабара врозмірі 1500 гривень за «позитивне рішення». Одразу по тому правоохоронці затримали шахрая та відкрили кримінальну справу.

За рішенням суду, держслужбовця позбавили волі строком на 5 років із встановленням іспитового строку на 2 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій та права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування строком на 2 роки.

“Гарячішої” програми “Відверто про політику” ще не було

На трасі поблизу с.Озерна жахлива аварія