Безробітні допомогають підготувати Збараж до свята

Поділитися

 15-16 жовтня Тернопільщина відзначає 800-річчя старовинного м. Збараж. У підготовці до цієї поважної дати активну участь взяв і Збаразький районний центр зайнятості. Його працівники організували оплачувані громадські роботи з ремонту та відновлення пам’яток архітектури та міського стадіону.

Так із Національним заповідником «Замки Тернопілля» було укладено 3 договори на проведення згаданих робіт, згідно з якими працевлаштовано 33 безробітних, які прибирали внутрішню частину палацу від будівельного сміття, знімали стару штукатурку під побілку в середині палацу, прибирали зали, мили вікна та двері, скошували дикоростучі трави, прополювали бур’яни на площі перед палацом, влаштовували приміщення кузні, очищували від сміття доріжки парку монастиря оо. Бернардинів.

Також було укладено 4 договори на проведення оплачуваних громадських робіт із Збаразьким районним фізкультурно-спортивним товариством “Колос”. За станом на 12 жовтня 2011-го за діючими договорами працює 38 осіб у дві зміни, які проводять роботи з демонтажу, монтажу та реконструкції огорожі стадіону, розбирали будівельні конструкції старих трибун, а також проводять підсобні роботи з влаштування фундаментів під несучі конструкції вертикальних основ глядацьких трибун, проводять підготовку і зачистку траншей під монтаж збірних бетонних фундаментів, облаштовують піщані подушки під бетонні фундаменти фізкультурно-оздоровчого комплексу, очищають траншеї для прокладання силових кабелів. Всього, починаючи з липня цього року, на оплачуваних громадських роботах з реконструкції місцевого стадіону було залучено 48 безробітних. Тож, сподіваємось, святкування поважного ювілею славного міста Збаража пройде на вищому рівні.

Тернополяни дедалі активніше збагачують державну казну

Без О. Туркули “Галичанка” втрачає позиції