Безробітних Бучача вчили шукати роботу

Поділитися

Аби ознайомити безробітних з особливостями сучасного ринку праці, допомогти активізувати свої зусилля, оволодіти ефективними прийомами пошуку підходящої роботи та підвищити власну самооцінку в навчальному класі Бучацького районного центру зайнятості відбувся семінар з техніки пошуку роботи «Використовуй власний досвід» з використанням органайзера пошуку роботи.

Під час семінару головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Тетяна Кушик ознайомила учасників зі змістом органайзера, у якому є інформація щодо пошуку роботи, про послуги служби зайнятості, містяться юридичні консультації в запитаннях-відповідях, путівник пошуку роботи у вигляді блокнота, де безробітні можуть робити нотатки про опрацьовані вакансії, вносити особисті контакти та аналізувати свої досягнення при пошуку роботи, а сторінка «Мої досягнення» допомагає безробітному проаналізувати успіхи та прорахунки, які виникли при доборі прийнятного місця праці. Спеціаліст центру зайнятості відзначила, що, використовуючи органайзер можна скласти резюме, підготуватись до співбесіди з роботодавцем та успішно її пройти.

Учасники семінару активно обговорювали питання даної теми та робили нотатки. Безробітні сформували для себе уявлення про підходящу роботу відповідно до існуючого попиту на робочу силу та особистих професійних якостей і здібностей.

– Навички, отримані під час семінару, допоможуть нам впевненіше почувати себе на ринку праці та обрати власну стратегію пошуку роботи, – поділилась враженнями одна з учасниць заходу.

Колишній губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь: “Влада розуміє свою відповідальність перед великим бізнесом, але не розуміє її перед простим громадянином”

У Підволочиську вчили студентів, учнів та жінок як знайти себе у житті