Чупакабра знову лякає селян

Поділитися

 8 жовтня стало відомо, що у селі Гряда на Львівщині в кількох господарів невідомим чином задушені та обезкровлені близько п’ятдесяти кролів і розтрощені клітки. Мешканці кидають підозри на знамениту чупакабру – напівфантомного звіра, якого науковці називають вигадкою. Доречі, це вже не перший такий випадок в цьому селі. Залякані жителі бояться вийти з дому після настання сутінок.

За словами господарки, на подвір’я до пані Войтович чупакабра навідувалась вже двічі. Пані Оксана роповідає, що вночі онука прокинулась від дивного шуму, вийшла на подвір’я і побачила розкидані тушки кролів. Підійшовши, переконалась, що всі вже мертві.

Пан Олексій Володимир теж постраждав від нападу хижака. На його подвір’ї пустує подерта кроляча клітка. Подушених кролів господар закопав на городі.

Є і свідок, який начебто бачив дивну істоту. Це онука пані Оксани. «Якась постать, як собака. Не собака… а якось дивно перебігала, подібно до кенгуру», -розповідає дівчина.

Науковці сміються над такою версією. Завідувач наукового відділу Державного природознавчого музею НАН Сергій Бокотей каже, що практично всі хижаки в азарті, або граючись, здатні на таке групове вбивство. Це, зокрема, лісова куниця, лисиця, єнотовидна собака,борсук, дика собака.

Експерт також додав, що вигляд хворої тварини змінюється до невпізнаваності. Можна перелякатись навіть зайця, у якого вилиняла шерсть – видовище не з приємних.

Проте селяни всеодно в паніці. Багато людей відмовляються від розведення кролів, а ті, в кого ще є кролики, ховають їх подалі від чупакабри – за стіни сараїв.

Що цікавого сталося на Тернопільщині сьогодні?

Проти виключення Почаївської Лаври сьогодні говорили у Тернополі