Для чого і кому потрібні сьогодні громадські організації?

Поділитися

“Для власного піару і не більше”, – заявив перший заступник начальника податкової міліції – начальник Головного управління податкової міліції ДПС України Василь Коваль, коментуючи представникам засобів масової інформації ситуацію навколо обшуку у приміщенні громадського об’єднання ветеранів-афганців „Ніхто крім нас”.

За його словами, працівники податкової міліції під час проведення обшуку діяли відповідно до чинного законодавства. „Жодних протиправних дій, про які заявляють деякі народні депутати, податкові міліціонери не чинили. Обшук проводився у рамках Закону. Жодні документи, які не мають відношення до справи і стосуються діяльності громадських організацій не вилучалися та не копіювалися”, – заявив Василь Коваль.

Про деталі проведеного обшуку журналістів поінформував Перший заступник начальника податкової міліції – начальник Головного слідчого управління Анатолій Яковинець. За його словами, обшук проводився на виконання доручення слідчого відділу податкової міліції ДПС у Донецькій області та постанови одного з судів м. Макіївка у рамках розслідування кримінальної справи. Керівників одного з донецьких підприємств вугільної галузі звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 2,8 млн. гривень.

Під час слідства з’ясувалося, що керівники цього вугледобувного підприємства займалися видобутком корисних копалин без наявності відповідної ліцензії. Середньодобовий видобуток вугілля на зазначеному підприємстві складав близько 80-100 т.

„Обшук проводився у присутності представника громадського об’єднання, який і підписав відповідний протокол. До того ж, він не заявив про порушення та зловживання силою, яких би припускалися працівники податкової міліції. Тому весь ажіотаж, створений навколо цієї події, був штучним, спрямованим на самопіар окремих осіб”, – зазначив Василь Коваль.

Він також зазначив, що сьогодні податкова міліція часто стикається із випадками, коли шахраї прикривають свої злочинні дії вивісками різних громадських організацій.

Враховуючи резонанс, який викликала ця подія у засобах масової інформації, податковою службою організовано службову перевірку для з’ясування всіх обставин. У разі встановлення порушень у діях податкової міліції буде вжито відповідних заходів.

Знайти роботу складно, але можливо

На Тернопільщині 10 тисяч безробітних