Друга міська лікарня Тернополя за 5 тисяч гривень вбереже вагітних від грипу

Поділитися

Іноземних студентів вчили лікувати духовно. На Міжнародній християнській медичній конференції, що відбулась у Тернопільському медуніверситеті, провели заняття з різних лікувальних напрямків.

Іван Мудрий, співорганізатор медичної конференції: «Програма складається з лекцій та семінарів. Близько 13 різних напрямків будуть вивчатися в даній конференції».

Оксана Пінкевич, асистент кафедри фармакології з клінічної фармакології ТДМУ ім. І. Горбачевського: «Теми є навіть суто практичні. Зокрема – як застосовувати отоскоп і як діагностувати вушні інфекції у дітей. Також, можливо, щось із галузі психології та психіатрії – діагностика аутизму і сучасний підхід до лікування. Є також більш морально-етичні теми. Тобто завдання лікаря сьогодення – як встояти під тиском, як протистояти стресові».

Це не перша конференція, проведена християнськими організаціями в Україні. Професійні тренінги різних напрямків уже відбулися в Одесі, Херсоні, Харкові, Києві.

Ростислав Семіков, координатор Альянсу християн-професіоналів: «Починали з медиків, потім долучилися юристи, журналісти, педагоги, підприємці, освітяни. Маємо наразі Асоціацію християн-художників, християн-психологів, і зараз формується християн-бухгалтерів. Ми хочемо створити нові правила гри у професійному сегменті, які засновані на вченні Ісуса Христа, високому професіоналізмі та вченні Ісуса Христа, християнській етиці».

На конференцію завітали медики та викладачі з Англії, США, Канади, Нідерландів, Сербії, Росії та інших країн, – повідомили організатори. Ділячись власним досвідом, наставники заохочували працювати на внутрішніх переконаннях.

Джон Гітер, представник Партнерства міжнародної медичної освіти: Переклад: «Ми працюємо в Африці та Азії, де інколи на кілька тисяч людей узагалі немає жодного лікаря. І ми намагаємося дати їм хоч якесь базове навчання, щоб вони могли підтримувати функціонування суспільства в певному регіоні. І працюючи в таких віддалених, забутих Богом місцях, людям потрібен внутрішній стержень, внутрішні переконання, щоби підтримувати цю роботу і це служіння».

Сплативши символічні 100 гривень, студенти могли обрати собі тему лекції та поспілкуватися з кваліфікованими лікарями, – кажуть організатори конференції. Зібрані гроші витратили на прийом іноземних делегатів і супровідне забезпечення семінарів.

Христина Сурмачевська, студентка 4 курсу ТДМУ ім. І. Горбачевського (м. Івано-Франківськ): «Я – майбутній педіатр. І я бачила, що там є теми, наприклад – отит у дітей. Також мене цікавить неврологія. Тут також теми з цим пов’язані. Так що я думаю, мені буде цікаво».

Віктор Чібіко, студент 4 курсу ТДМУ ім. І. Горбачевського (Нігерія): «Доповідачі, які сьогодні тут присутні, зробили дуже багато. Вони попрацювали в Європі, Африці – різних країнах, щоб допомогти розвитку медицини. І те, що ми є зараз їхніми студентами, а вони – нашими вчителями, для нас це велика честь. Це означає, що ми також можемо багато чого досягнути у своєму житті».

Тіна Гончарук, студентка 4 курсу Івано-Франківського національного медичного університету: «З усіх перелічених тем, які нам запропонували, мені сподобались усі. Тому по можливості я хотіла би максимально охопити інформацію. І я дуже задоволена. Мені дуже подобається тут».

Сертифікат на 5 тисяч гривень другій міській лікарні Тернополя передала одна з партій-організаторів конференції. Головний лікар закладу Віктор Кміта пообіцяв за отримані гроші провакцинувати вагітних пологового відділення від грипу.

ІНТБ

Скульптор Григорій Крук став ближчим до тернополян

За кермом злощасного авто був міліціонер