Як Кайда до жінок в колонію їздив

Поділитися

Виїзне розширене засідання колегії державної пенітенціарної служби України відбулося днями на базі Збаразької виправної колонії № 63. —  (Державна пенітенціарна служба України  (ДПтС України) — центральний орган виконавчої влади України, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України; забезпечує реалізацію державної політики у сфері виконання покарань,виконує правозастосовні та правоохоронні функції, спрямовує, координує та контролює діяльність Державної кримінально-виконавчої служби України) — прим. авт.

Тут, на Збаражчині,  вже багато років поспіль відбувають покарання засуджені за злочинні дії жінки. Саме до приїзду високоповажних гостей, що прибули з усіх областей України була проведена міні-екскурсія, під час якої запрошені мали змогу ознайомитися з умовами працями та буденним життям “заручників” тюрми. Не обійшлося й без урочистостей – ще перед початком засідання офіційно відкрили відремонтоване за європейськими стандартами житлове приміщення, яке презентував голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда: “Переконаний, що у цій колонії створюють усі умови для ресоціалізації засуджених – жінки мають роботу, у них справді європейські умови перебування, що відповідають міжнародних нормам. І це означає, що пенітенціарна система наближається до світових стандартів дотримання прав людини в установах виконання покарань”.

Та навіть з-за високого муру Кайда приїхав не з пустими руками — присутній на колегії начальник Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков нагородив його почесною грамотою та подарунком — за належну співпрацю місцевих органів влади з органами та установами ДПтСУ. В свою чергу, голова обласної ради вручив грамоти кращим працівникам пенітенціарної служби нашого краю і, обмінявшись компліментами, поспішив знову на роботу. А як же? Перших людей області не так вже й багато, подій — одна за одною…а встигнути потрібно всюди 😆

Лілія Куленич

У Тернополі серед купи сміття знайшли мертве немовля

За що і скільки платитимуть комунальникам тернополяни?