За що і скільки платитимуть комунальникам тернополяни?

Поділитися

Жителі файного міста Тернополя відтепер платитимуть за комунальні послуги більше. Йдеться про так звану квартплату, яка з першого жовтня зросла на 7 копійок за квадратний метр житла. Це за умови, якщо в будинку є ліфт, де його немає – збільшилась аж на 25 копійок за той же квадрат. Кожен будинок матиме свій розмір тарифу на утримання житла, а за обслуговування ліфтів та вивезення сміття тернополяни платитимуть окремо.

Вартість же збору, вивезення та утилізації сміття зросла з 2,50 грн до 3,15 грн в розрахунку на одного мешканця за місяць. За обслуговування ліфтів у будинках, де вони є, людям доведеться платити ще по 22 копійки за квадратний метр свого помешкання.

Варто зазначити, що тарифи на житлово-комунальні послуги не зростали у Тернополі з 2008 року і досі трималися на одному рівні. Але відтоді багато змінилося – підвищилися ціни на електроенергію та коплектуючі, зросла мінімальна заробітна плата. Мотивуючись цим, міська влада Тернополя зважилася на такий крок.

Чиновники вважають, що окремі тарифи на квартплату, вивезення сміття та обслуговування ліфтів будуть добрим стимулом для комунальників надавати послуги якісніше. Міський голова Тернополя Сергій Надал переконаний, що такі зміни лише на користь мешканцям Тернополя, адже тепер “зайвих запитань”, що стосуються якості надання комунальних послуг у людей не виникатиме. “ Окремо буде виділено три рядки: квартплата, плата за ліфт, плата за сміття. Якщо ліфт забезпечує роботу добре, працює, там чисто, прибрано – людина платить, не працює – не платить. Відповідно фірмі, яка надає послуги є поштовх працювати все краще і краще забезпечувати роботу ліфтів. Те ж стосується і вивезення сміття”.

Що ж, слово за народом, адже громадян про такі зміни поставили просто перед фактом…

Лілія Куленич

Як Кайда до жінок в колонію їздив

Коли тернопільським діткам буде тепло?