Юрій Чижмарь про “Свободу” та облраду

Поділитися

Щодо рішення суду по облраді “Про все” взяла цікавий коментар в колишнього голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря.

 – Для винесення будь-якої недовіри потрібно грунтовно розібратися у підставах, якими керувалися депутати,  розуміти, чому хотіли включити це питання на сесії.

Якщо голова обласної держадміністрації вчинив якесь правопорушення, яке несумісне із заняттям посади, то зрозуміло, що виголошення недовіри є логічним і має обов’язково вирішуватись у сесійній залі. Але якщо ж це питання підняте з голосу і має на меті шантаж, чи бажання підняти уявний рейтинг популярності партії «Свобода» в очах громадськості області, то це тільки дестабілізує ситуацію в області.

Історія свідчить, це далеко не перша спроба підмінити скандальними моментами відсутність роботи обласної ради. На жаль, мусимо констатувати факт,  в політичній практиці такий метод використовують доволі часто.

Партії «Свобода» треба вияснити свої стосунки з Партією Регіонів. То вони таємно домовляються між собою і проводять до складу обласної ради тільки своїх новобраних депутатів, забувши, що на це очікують й інші партії,  то вони публічно висловлюють один одному недовіру.

А саме рішення суду нагадує рішення Печерського суду у 2009 році, яким заборонили  публічно критикувати тодішнього Прем’єр-міністра.

 

Мер Тернополя погрожує розправою депутату

Як тернополян “потлумили” на Хрещатику за Тимошенко (відео)