Капличку зруйновано. Захисників покарано. Далі буде

Поділитися

30 вересня, на черговій сесії Тернопільської міської ради піднімалося питання про демонтаж незаконно збудованої каплички в парку Національного  відродження. І недаремно, рішення таки ухвалили, а міський голова негайно підписав указ про знищення споруди, яка, як комок в горлі, стояла на заваді мирному життю релігійної громади Тернополя. “За” проголосували всі до єдиного свободівці, двоє регіоналів, депутати від “Нашої України”, УНП та четверо позафракційних, що в сумі складає 41 голос.

Про ті жахіття, які відбувались дальше писали газети та обговорювалось на всіх регіональних телеканалах і навіть за межами області. Думки тернополян розділились – одні вважають, що влада зробила все правильно, інші – що схаменулась надто пізно, адже можна було просто заборонити зведення будівлі вчасно і, можливо, скандалу та прокльонів “сектантів” можна було уникнути.  Та крик, плач, сльози і розпач вже в минулому – бульдозери та міліція зробили свою справу – тепер на місці зведеної церкви лише руїни, на яких не перестають молитися віряни.

До речі, декількох злісних захисників каплиці покарали за спротив міліції, а трьох з них взагалі посадили за ґрати. Сергій Надал розповідає, що під час демонтажу затримали десятьох членів “підозрілої” спільноти: “ Їх притягнули до адміністративної відповідальності. Троє чоловіків отримали по три доби арешту. Семеро інших — штраф. Натомість тих тернополян, які допомагали демонтувати споруду, плануємо нагородити. Міліція, комунальники, рятувальники — усі вони вислухали стільки прокльонів, однак спрацювали професійно і виважено. Вдячність їм висловлять і представники традиційних українських церков”.

Але жіночки із парку навіть зараз не полишають своїх переконань і погрожують всесвітнім розголосом даної події, яка неодмінно приверне увагу релігійних конфесій до (цитую) “безбожних діянь” з боку місцевої влади. Далі буде?

Лілія Куленич

Коли тернопільським діткам буде тепло?

У Тернополі взялися за відродження футболу