Коли тернопільським діткам буде тепло?

Поділитися

Хоч надворі вже достатньо холодно, дітям у тернопільських школах і дитсадках опалення включати не поспішають. Міська влада діє на власний розсуд, ігноруючи розпорядження держави, за яким в освітніх закладах країни опалення мали ввімкнути ще 3 жовтня. У Тернополі, щоб увімкнути батареї, треба звернутися в “Теплокомуненерго”. А далі, якщо мер “дасть добро”, приміщення почнуть обігрівати.

Директор профільного підприємства Йосип Куртяк запевняє, що наразі жодний навчальний заклад  з проханням розпочати опалювальний сезон не звертався. Запит був лише із пологового будинку міської лікарні №2, але згодом потреба у теплі відпала, бо температурні показники значно підвищилися.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що котельні до опалювального сезону повністю готові, холодними батареї у будинках тернополян довго не будуть: “На сьогоднішній день опалення ми не включали, оскільки та температура, яка є сьогодні в приміщеннях і на вулицях, не вимагає цього. Запустити сьогодні котельні для того, щоб завтра їх гасити і втрачати на цьому кошти, немає реальної потреби. Тому тепловики в постійному режимі спілкуються з управлінням освіти, тож ситуацію тримають під контролем. Як тільки буде необхідність, котельні можуть бути включені”.

Лілія Куленич

За що і скільки платитимуть комунальникам тернополяни?

Капличку зруйновано. Захисників покарано. Далі буде