Коментар прес-служби Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ стосовно демонтажу каплиці у Тернопільському парку Національного відродження

Поділитися

У п’ятницю, 30 вересня, за рішенням Тернопільської міської влади було ліквідовано каплицю сектантів у Тернопільському парку. Діяльність секти розпочалася десять років тому. Представники секти, яка налічує приблизно 70 осіб, не тільки здійснили самозахоплення землі (приблизно 1га території парку), а й своєю деструктивною діяльністю завдали великої шкоди багатьом тернополянам та їх родинам. Ритуали здійснювали особи, які не мають Тайни Священства, що таким чином поповнювали святотатство та нищили духовні вартості. Застосовуючи методи психічного зомбування та гіпнозу, вони маніпулювали людьми, призводячи до неспокою та ворожнечі у Тернополі.

Оскільки проблема має не лише правовий, а й релігійний аспект, обговорення її було винесено на засідання Духовної ради, яка створена при Тернопільській міській раді. Владики та священики традиційних християнських церков різних конфесій були одностайні в тому, що діяльність секти потрібно зупинити. Учасники засідання одноголосно ствердили, що секта діє поза межами закону і моралі, підмінюючи релігійні постулати власними вигадками.

Міський голова Сергій Надал, діючи згідно з рішенням сесії міської ради та узгодивши свої дій із представниками традиційних церков різних конфесій, зупинив діяльність небезпечної секти на «Співочому полі», демонтувавши їхні незаконні забудови.

Ми, вірні УГКЦ, не можемо мовчати на гріх, який приносить небезпеку спасіння людських душ, тому вдячні усіх тим, які адекватно відреагували на загрозу та в межах чинного законодавства України вирішили цю проблему.

Дорогі у Христі, закликаємо кожного з вас до щирої молитви за навернення цих осіб. Чуваймо над нашої вірою та обов’язком поглиблення пізнання Христових правд, щоб самим не потрапити у тенета сект.

 

прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

Пастирський лист-пояснення владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського УГКЦ, стосовно ліквідації каплиці сектантів на Співочому полі Тернополя

На Тернопільщині навіть китайський “ширпотреб” матиме україномовні етикетки