На Тернопільщині викрили банду вимагачів

Поділитися

На Тернопільщині затримали організовану групу рекетирів, котрі «вибивали» з людей гроші погрозами та фізичним насиллям. Як повідомили у ВЗГ УМВС України в області, кримінальний бізнес організував раніше судимий власник залу ігрових автоматів із Гусятина з двома молодими мешканцями Борщова.

У своїх жертв рекетири вимагали конкретні суми, які ті начебто заборгували. Так, 20-річному мешканцю Гусятина пояснили, що він винен 37 тис. грн, які програв у комп’ютерних іграх. Боргу юнак не мав, але після того, як його побили, погодився віддати 5 тис. грн. Злочинців затримали під час передачі грошей. У них вилучили ножі та балончик з нервово-паралітичним газом. Крім того, оперативники встановили ще один факт вимагання – 22 тис. грн у мешканця Гусятинського району, частину з яких рекетири отримали.

Проти затриманих порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 189 КК України. Правоохоронці встановлюють й інші факти рекетирської діяльності групи.

Як зазначили в обласному управлінні міліції, це вже третя група вимагачів, яку викрили на Тернопільщині за останні місяці. Раніше правоохоронці затримали злочинців, що діяли у Кременецькому та Бережанському районах.

Домушники» не встигли скоїти чергову серію крадіжок з квартир тернополян

Чергове ДТП. Цього разу в Кременці