Домушники» не встигли скоїти чергову серію крадіжок з квартир тернополян

Поділитися
    Зграю крадіїв-гастролерів тернопільські оперативники взяли в момент підготовки до чергового злочину. Під час затримання зловмисники були шоковані таким фіналом їхньої злочинної діяльності. Впевнені у власній безкарності, приїжджі гастролери з Криму та Прикарпаття запланували декілька вилазок у чужі помешкання, але, на щастя, на заваді їм стали співробітники обласного управління карного розшуку.
До складу злочинної зграї входили троє раніше судимих осіб. Один із затриманих за крадіжки та пограбування провів 15 років у виправних колоніях у Росії. Найстарший – 45-річний уродженець Автономної республіки Крим також раніше був судимий за крадіжки. Зловмисник мав кримінальний досвід, так як колись був членом організованого злочинного угруповання, що діяло на території міста Севастополя. Його спільники – жителі Коломиї Івано-Франківської області. Одному з них – 37-років, іншому – 22. Не зважаючи на молодий вік, останній спробував кримінального ремесла у себе вдома. За крадіжки його раніше було засуджено до умовного покарання.
    
Незважаючи на різну регіональну приналежність та вікову різницю, усіх трьох об’єднувала жадоба наживи. За попередніми даними, злодії причетні до злочинів майнового характеру на території Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської областей, а також Криму. Тернопільщина теж стала одним з регіонів, де злочинна зграя залишила свій слід. В ході оперативно-розшукових заходів вдалося встановити, що крадії причетні до квартирних крадіжок та пограбувань, вчинених на початку жовтня у райцентрі Збараж та місті Тернополі. Це далеко не весь перелік злодіянь злочинного тріо на території області.
Як повідомив заступник начальника управління внутрішніх справ в Тернопільській області Валерій Загородній, під час затримання міліціонери виявили серед речей зловмисників не лише крадене майно, а й їхні особисті злодійсько-грабіжницькі приналежності – маски, рукавички, мисливський ніж та інше приладдя для зламу вікон та замків у дверях. З обкрадених квартир злодії виносили золоті вироби, заощаджені гроші, побутову техніку та одяг на тисячі гривень.
Усіх членів зграї арештовано. Проти них порушені кримінальні справи за статтею 185 (частина 3) КК України. Правоохоронці проводять оперативні заходи щодо встановлення їхньої причетності до вчинення інших злочинів як на території Тернопільщини, так і інших регіонів держави. Триває розслідування.

Міліцейський собака розшукав хлопчика, якого не могли знайти рідні

На Тернопільщині викрили банду вимагачів