Першокурсники Коропецького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою урочисто склали Клятву ліцеїста у День Покрова Пресвятої Богородиці

Поділитися

Сьогодні, 14 жовтня, на Тернопільщині у обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою, що розташований у селищі міського типу Коропець Монастириського району, відбулися урочистості з нагоди ритуалу складання першокурсниками – 52 юнаками і 14 дівчатами – Клятви ліцеїста.

– Кожна молода людина України, яка вступає в ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, особисто приносить клятву на вірність українському народові. Клятва покладає на ліцеїста всю повноту відповідальності за виконання ним своїх обов’язків, –зазначив звертаючись до юнаків начальник ліцею полковник юстиції Василь Процик.

 

Він повідомив, що на даний час у Коропецькому ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою навчається 150 ліцеїстів та виховується 70 дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків.

 

Окрім того начальник ліцею наголосив, що 2011 рік був вдалим для вступу перших випускників ліцею до вищих навчальних закладів. Загалом 95% випускників стали курсантами і студентами українських вишів.

 

Довідка. Донедавна Тернопільська область була однією з не багатьох в Україні, яка не мала освітнього закладу для навчання юнаків і забезпечення готовності їх до військової служби.

 

У зв’язку з цим сесією обласної ради було прийнято рішення від 18 червня 2009 року № 647 про реорганізацію Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, в обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Ліцей розпочав свою діяльність 1 вересня 2009 року. Тоді до ліцею на підставі конкурсних вступних випробувань було прийнято 37 юнаків і 3 дівчини, придатних за станом здоров’я, і, які бажали в майбутньому продовжувати навчання у вищих військово-навчальних закладах Міністерства оборони України та інших відомств.

 

У 2009/2010 навчальному році відкрито два ліцейних взводи, а у 2010/2011 – ще два. На сьогодні у ліцеї-інтернаті працює понад 50 педагогів.

 

Для забезпечення права дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які не можуть бути влаштовані у дитячі будинки сімейного типу чи прийомні сім’ї на виховання, навчання і перебування в інтернатному закладі на повному державному утриманні, у структурі обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою функціонуватиме загальноосвітня школа-інтернат.

Навчально-виховна, класна, позакласна робота організовані згідно з Положенням, навчальними програмами та нормативними документами про середній заклад освіти з урахуванням специфічних завдань, поставлених перед ліцеєм.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

 

Основними завданнями Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою є забезпечення виконання державного стандарту повної загальної середньої освіти, набуття ліцеїстами знань і навичок з військової та фізичної підготовки, рання військова орієнтація молоді і цілеспрямована підготовка кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів.

 

Урочисте відкриття стадіону у Збаражі несе загрозу громадянам

Їхня слава – наша годість