Їхня слава – наша годість

Поділитися

День українського козацтва, 69-ту річницю створення УПА та свято Покрови Пресвятої Богородиці сьогодні, 14 жовтня, у Тернополі відзначали особливо урочисто. Серед заходів, що розписані були сьогодні мало не погодинно, у програмі свята відбулося урочисте зібрання громадськості краю та творчий звіт майстрів мистецтв та аматорських художніх колективів обласного центру. У Палац культури «Березіль» завітало чимало гостей, які, разом з «головними винуватцями» розділили радість довгоочікуваного торжества.

Голова обласної ради Олексій Кайда, попри дані ним обіцянки, з’явитися не зміг, натомість відрядив свого першого заступника привітати громаду з цим визначним для України днем.

Сергій Тарашевський, як і належить, побажав усім присутнім опікунства Божої Матері та подякував за боротьбу, відвагу, силу духу та любов дорідної землі: “ Для кожного українця сьогоднішнє свято величне й прекрасне. Адже наповнене воно сакральним, історичним, національним змістом. Усі ми припадаємо під милість та заступництво Матері Божої, з гордістю славимо наших мужніх предків – козаків, вшановуємо звитягу та відданість Україні вояків УПА ”.

Насамкінець, під гучні оплески публіки, перший заступник голови облради вручив подяки та відзнаки голови обласної ради «за активну громадську діяльність, сприяння розбудові української держави та з нагоди 69-ї річниці утворення Української Повстанської Армії». Їх отримали політв’язні, борці за волю України та  діти репресованих.

І, хоч Українська Повстанська Армія не визнана на державному рівні і не пошанована належним чином у суспільстві, ми, як справжні патріоти, повинні завжди пам’ятати про наших героїв, котрі віддали своє життя за Україну…за її майбутнє…

Лілія Куленич

Першокурсники Коропецького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою урочисто склали Клятву ліцеїста у День Покрова Пресвятої Богородиці

Олексій Кайда: В Україні повним ходом триває наступ на місцеве самоврядування