Петро Гоч: “Сьогоднішій мітинг-реквієм визволетелям не мав до політики жодного відношення”

Поділитися

З нагоди  67-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників мітинг-реквієм відбувся на території меморіального комплексу “Пагорб слави” у Старому парку Тернополя, повідомляє прес-служба ТОДА.

Вклонитися світлій пам’яті вояків, полеглих у Другій світовій війні, прийшли представники обласної державної адміністрації, громадськості, обласного відділення Всеукраїнського об‘єднання ветеранів та обласної організації ветеранів Збройних Сил України.

Духовенство Української Православної Церкви Київського патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви відправило поминальну панахиду на військовому цвинтарі та біля могили невідомого солдата.

З пастирським словом до присутніх звернулися Тернопільсько-Кременецькою  єпархією УПЦ КП архієпископ Іов, керуючий Тернопільсько-Бучацькою єпархією УПЦ КП владика Нестор, єпископ Тернопільский і Червоногородський УАПЦ владика Мирослав.

Вони закликали всіх до щирої молитви за душі полеглих на фронтах війни, у канцтаборах та тюрмах, а також наголосили на важливості зберігати у своїх серцях пам’ять про минуле, щоб страшні сторінки історії ніколи не мали повторення у майбутньому.

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч, інші учасники мітингу-реквієму, поклали квіти до Пагорбу слави та вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув у воєнні лихоліття.

«Сьогоднішня подія не має жодного відношення до політики. Тому тут ми й не бачимо жодного партійного прапора. Тих, хто зібрався сьогодні біля цих могил, єднає пам’ять і віра. А ще – молитва. Тому й сьогодні по особливому звучать слова «Вічна слава героям!», викарбувані тут, на Пагорбі», – сказав Петро Гоч.

800-літній Збаразький замок чекає твого голосу!

Гойдалка від мера