Після перевірки обставин загибелі копачів колодязя порушена кримінальна справа

Поділитися

Прокуратурою м. Тернополя  13 жовтня 2011 року порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 272 Кримінального кодексу України, за фактом порушення службовими особами приватного підприємства правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 2 працівників.

Дослідчою перевіркою встановлено, що в період з 1 по 7 жовтня 2011 року службові особи приватного підприємства, використовуючи працю 4 працівників для виконання робіт з викопування колодязя на території підприємства, що по вул.  Текстильній 24  у м. Тернополі , порушили вимоги  Закону України «Про охорону праці.»

Знаючи, що викопування колодязя  зараховано  до робіт підвищеної небезпеки,  службовці  не отримували   спеціального дозволу на виконання таких робіт,   не створили на робочому місці безпечні умови праці для робітників, не здійснили контроль за застосуванням  працівниками засобів індивідуального захисту та використанням ними  інших  вимог з охорони праці.  Внаслідок недотримання вищевказаних вимог 7 жовтня 2011 року,  на глибині близько 20 м , два  наймані працівники підприємства  загинули через асфікцію , внаслідок токсичної дії невстановлених газів.

Згодом помер   і працівник  МНС, який спробував врятувати 2 робітників.

Слідство у справі веде слідчий прокуратури м. Тернополя , повідомили “Про все” у  прес-службі прокуратури області

Олексій Кайда: В Україні повним ходом триває наступ на місцеве самоврядування

Тернопільські політики про Пенсійну реформу. Роздуми.