Олексій Кайда: В Україні повним ходом триває наступ на місцеве самоврядування

Поділитися

14 жовтня 2011 року близько двохсот депутатів-свободівців Тернопільщини взяли участь у віче та зборах депутатів місцевих рад від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Києві. Збори проходили під головуванням свободівців-голів Тернопільської облради Олексія Кайди, Івано-Франківської облради Олександра Сича та Львівської облради Олега Панькевича. Учасники Маршу Слави УПА «За соціальне і національне визволення» ухвалили резолюцію із вимогою припинити політику українофобії, політичні репресії та знищення середнього класу; відправити у відставку уряд та припинити повноваження ВРУ.

Голова Тернопільської обласної ради, керівник обласної організації ВО «Свобода» Олексій Кайда у своєму виступі наголосив: «В Україні повним ходом триває наступ на місцеве самоврядування. Яскравий доказ цього – намагання розпустити Тернопільську обласну раду – першу націоналістичну раду в Україні. Вчора провладні фракції зірвали її засідання, заблокувавши вхід свободівцям. Інформація про це дійшла до ЦВК, але там мовчать. Мовчать, бо на це є вказівка згори. Якщо у 2012 році будуть вибори у Тернополі, ми здобудемо тотальну перемогу!» На завершення свого виступу Олексій Кайда наголосив: «Зараз під Києвом стоїть міліція з автоматами і зупиняє автобуси свободівців. Але ми їдемо, бо ми святкуємо своє свято!».

Близько десяти тисяч українців, які зібралися на святкування річниці заснування УПА, вимагають повернути звання Героїв України Степанові Бандері й Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.

Нагадаємо, що працівники ДАІ не випускали транспорт із депутатами Тернопільщини на виїзне засідання та збори депутатів місцевих рад від ВО «Свобода». Заборону виїзду з міста працівники ДАІ мотивували нібито тим, що у двох автобусів «лисуваті» колеса, а ще в одного – «невеличка тріщинка» на лобовому склі. Тернопільська «Свобода» все ж таки зуміла відправити два автобуси на щорічний Марш Слави до Києва. Свободівцям довелося шукати «партизанські» способи – добиралися автомобілями, потягами… Ті, хто не змогли поїхати до Києва, сьогодні зранку пікетували Тернопільську облдержадміністрацію, обласні прокуратуру та міліцію проти свавілля режиму Януковича, повідомили “Про все”  у прес-службі Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Їхня слава – наша годість

Після перевірки обставин загибелі копачів колодязя порушена кримінальна справа