Проблема ожиріння добралася й до України

Поділитися

Понад 50% українців страждають від надмірної ваги, повідомив Олег Швець, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності “Дієтологія”, – пише tsn.ua

 “В Україні 16% чоловіків та 26% жінок страждають від ожиріння, а понад 50% населення мають надмірну вагу”, – зазначив Швець.

Загалом, за даними Всесвітньої організації здоров’я (ВОЗ), у більшості країн Європи, в тому числі і в Україні, з проблемою надмірної ваги стикаються від 20 до 30% населення. Тоді, як у США понад 50% населення страждають від ожиріння.

Раніше ВОЗ офіційно оголосила про те, що в світі почалася епідемія ожиріння. Фахівці підрахували: через 4 роки в світі буде 2,3 мільярди людей з діагнозом ожиріння і супутніми захворюваннями.

За останні 30 років кількість надмірно товстих людей в світі збільшилося в 2 рази. Причиною масового ожиріння є малорухомий спосіб життя, популярність “швидкої” їжі і готових страв, які дешево коштують, але підривають здоров’я.

Нагадаємо, найтовстіша жінка у світі – американка Сьюзан Еман  важить 330 кільграмів. Але на цьому вона зупинятися не збирається і мріє досягнути ваги в одну тонну.

Завершився цикл професійних прощ до Зарваниці

Всі на ярмарок!