Росія відмінила 10 поздів через перехід України на зимовий час

Поділитися

ВАТ “Федеральна пасажирська компанія” (ФПК, дочірнє підприємство РЖД) скасувало 10 поїздів, які прямують через територію України в період з 30 жовтня по 3 грудня у зв’язку з переходом України на зимовий час.

Серед скасованих потягів: 26 Євпаторія – Москва, 70 Бердянськ – Москва, 208 Сімферополь – Москва, 234 Севастополь – Москва, 258 Севастополь – Москва, 276 Феодосія – Санкт-Петербург, 268 Сімферополь – Череповець, 288 Сімферополь – Воркута, 424 Євпаторія – Архангельськ , 528 Євпаторія – Лабитнангі, повідомляє Сегодня.

У повідомленні РЖД наголошується, що у зв’язку зі скасуванням 18 жовтня Верховною Радою рішення про скасування переходу на зимовий час, РЖД змушена відкоригувати розклад руху пасажирських поїздів далекого прямування.

Для проведення цієї роботи тимчасово закритий продаж квитків на потяги з України та потяги, які прямують транзитом через її територію з відправленням після 3 грудня.

У повідомленні підкреслюється, що робота ведеться в максимально стислі терміни, і про відкриття продажів квитків на дати після 3 грудня року пасажирів проінформують своєчасно. У період з 30 жовтня по 3 грудня багато поїздів, що прямують через територію України, прибуватимуть за зміненим графіком.

Це пов’язано з тим, що рішення про перехід на зимовий час в Україні прийняли, коли вже здійснювався продаж квитків на дати відправлення після 30 жовтня.

У повідомленні також наголошується, що в період з 30 жовтня по 3 грудня, рухаючись згідно з чинним графіком, потяги при перетині кордону України та Росії через різницю в часі фактично в’їжджатимуть на територію Росії з запізненням на 1 годину.

Рух усіх типів потягів (дальнього прямування, приміських і вантажних) взаємопов’язане, і скоротити запізнення в 1 годину для поїздів далекого прямування без порушення графіка руху інших поїздів, і в першу чергу, приміських, неможливо.

У зв’язку з цим прийняте рішення не скорочувати вимушене запізнення поїздів, що йдуть з України, щоб максимально зберегти графіки руху інших поїздів.

За матеріалами Сегодня

Хто кого: Гута бреше чи Муц піариться?

Українські чоловіки менше сидять в Інтернеті?