Сесія Лановецької райради : опозиція виграла битву – перемога у війні ще попереду

Поділитися

Більше півроку тривала боротьба опозиційних партій -“Батьківщини”, “Свободи” Української народної партії в Лановецькій районній раді за право бути представленими в складі президії самоврядного органу. Депутати з “Фронту змін”, хоча і не об”єдналися у фракцію, їх усього двоє, але також нас підтримували. Позиція “Нашої України” на стороні провладної ПР вже нікого не дивує.

Голова ради Блажейчук О.П.(новоспечений регіонал) спочатку, ігноруючи вимоги ст.57 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, одноосібно відхиляв проект рішення, не ставив на голосування питання про включення його до порядку денного. Потім, виконуючи вказівки голови РДА Морозюка В.М., який з вересня цього року зайняв ще й посаду головного регіанала району, фракція ПР не голосувала за проект рішення про зміни до президії.

Але точка кипіння настала. Перед черговою сесією районної ради 25 жовтня ц.р. опозиційні фракції прийняли однозначну позицію : не буде рішення про включення представників опозиційних партій до складу президії – не буде сесії.

Дійшло навіть до абсурду : за пів години до сесій проект рішення змінили, переставивши представника “Батьківщини” у списку уповноважених представників останньою. Наміри регіоналів були голосувати цей проект поіменно і не підтримати саме мою кандидатуру. Але, мабуть, не наважилися…

Чи то страх перед власною неспроможністю, чи то усвідомлення реального стану речей і справді хиткої ситуативної більшості, а не уявної могутньої команди  –  і регіонали поступилися. Рішення було прийнято одноголосно.

Маленька перемога додала нам впевненості, що тільки скоординованістю дій можна досягти результату.  Ми переконалися, що єдність опозиції  – це  паніка в рядах регіоналів.

Ми не стали на коліна, ми візьмемося за руки і почнемо чинити опір диктатурі !!!

Слава Україні!

Руслана Кушнір, голова Лановецької районної організації ВО “Батьківщина”, депутат райради

 

Молодіжна біржа праці “відкриває двері”

“Пірова перемога” Луганської обласної ради