“Пірова перемога” Луганської обласної ради

Поділитися

26 жовтня 2011 року Луганський окружний адміністративний суд відмовив у позові Дмитру Снєгирьову  щодо визнання  незаконним   рішення  Луганської обласної ради від 11.05.2011 р про  продовження терміну розміщення на адміністративних та громадських будівлях Луганської області Червоного Прапору , в період з 16.06 до 22.06.2011 року.

З самого початку судового засідання прес-служба Луганської обласної ради намагалася перевести розгляд справи з судової у політичну площину ,  нав’язуючи  ЗМІ та громадськості неправдиву інформацію щодо самої суті позову.

В адміністративному позові Дмитра Снєгирьова йшлося про визнання незаконними дії органу місцевого самоврядування  та грубе порушення вищим  представницьким органом Луганської області Закону України ” Про місцеве самоврядування” та Конституції України. У своєму позові Д.Снєгирьов не торкався  спірних питань історичної пам’яті та підсумків Другої світової війни.

Відмовляючи  у позові Д.Снєгирьову, Луганський адміністративний суд, прийняв до уваги аргументи представників відповідача щодо рекомендаційного характеру рішення Луганської обласної ради про продовження терміну розміщення Червоних Прапорів.

Коментуючи рішення Луганського адміністративного суду Д.Снєгирьов підкреслив наступне:

“ Луганський суд приймаючи рішення на користь відповідача, Луганської обласної ради, зробив їм тим самим ведмежу послугу.Позов був складений таким чином , що будь яке рішення Луганського суду задовольняло позивача.  Луганський суд,тим самим переклав відповідальність за  виконання рішення сесії облради  щодо продовження терміну перебування Червоних Прапорів, всупереч рішенню Конституційного Суду, на керівників комунальних установ, які сприйняли відповідне рішення сесії , як наказ до дії.

Керівники комунальних підприємств та установ, стали заручниками ситуації, коли виконуючи рекомендаційний характер рішення сесії, змушені були піти на порушення норм діючого законодавства і Конституції України та перевищити свої службові повноваження.

Позивачем зафіксовані численні факти суспільного використання Червоного Прапору та Державного Прапору України на комунальних будівлях  , в період з 16.06. до 22.06.2011 р . , всупереч рішенням Конституційного Суду України про заборону подібних дій.

Д.Снєгирьовим  прийнято рішення звернутися до обласної та Генеральної Прокуратури щодо  порушення норм діючого законодавства  та Конституції України , з боку керівників комунальних підприємств та установ.

Д.Снєгирьовим  буде оскаржувати ся рішення Луганського адміністративного суду  у відповідних інстанціях.

Таким чином , можемо казати про те, що Луганська обласна рада отримала у суді т.зв.” Пірову перемогу”. Отримавши  політичне рішення суду , яке засвідчило відсутність незалежного судочинства у Луганській області, керівництво Луганської обласної ради  фактично переклало відповідальність на керівників комунальних підприємств .

Луганській обласній раді зарано святкувати перемогу, тому що крапка у цій справі остаточно не поставлена.”

Прес-служба БФ” Підтримки Українських ініціатив ”.

Сесія Лановецької райради : опозиція виграла битву – перемога у війні ще попереду

У Козові відбудеться квест «Листопадовий зрив»