ВР подбала про те, аби мораль суспільства була “захищена”?

Поділитися

Верховна Рада таки ухвалила в першому читанні Закон “Про захист суспільної моралі”. Його розробники мають намір створити виконавчий орган, який би присікав факти порушення моралі. Раніше подібні функції виконувала Держкомісія, але організацію звинувачували в лицемірстві.

Раніше кримінальну відповідальність передбачали лише за поширення порнографії. У новому законопроекті є застереження, що тепер до порнографії прирівнюється й нецензурна лексика, а також “втягнення дітей в образу національних і релігійних цінностей”. Тобто батьків, які привели дітей на мітинг, де нецензурно лають владу, можна буде притягнути до відповідальності, ще одне нововведення – особиста образа Президента, що теж є забороненим.

Статтю нового закону про демонстрацію в телеефірі тіл померлих чи тяжко поранених людей із 6.00 до 23.00 будуть використовувати для тиску на ЗМІ. Що розуміти під раною? Де грань між раною, яку показувати можна і яку ні? Її будуть визначати індивідуально експерти, і ця оцінка може бути суб’єктивною.

На Заході аналогів Нацкомісії із захисту моралі немає. Є органи, які займаються оцінюванням вікових обмежень для тієї чи іншої продукції. З’ясовують, які передачі призначені для сімейного перегляду, а які тільки для дорослих. Є експертні органи, до яких звертається поліція, якщо вона стикається із забороненою порнографією. В українських законах визначення порнографії розмите. Під неї можна підвести будь-який текст або фільм з еротичним змістом. Депутати знають, що виборці розуміють під захистом моралі щось хороше, й абсолютно не пояснюють усі ризики закону.

Так що, люди, думайте що говорите…тепер у нас не все дозволено:)

Степан Барна вже вкотре виступив із неправдивою інформацією

Кому яке діло до тих тернопільських доріг…