Кому яке діло до тих тернопільських доріг…

Поділитися

Зношеними вважаються 75% доріг загального користування Тернопільщини, протяжністю у 5 тисяч кілометрів. Як повідомив начальник служби автомобільних доріг в області Микола Гнатів, щороку на капітальний ремонт чекає 420 кілометрів Тернопільських шляхів і майже вдвічі більше – на поточний. Рік у рік на капітальний ремонт потрібно 1 мільярд 200 мільйонів гривень, а щоб розпочати поточний – плюс 340 мільйонів в українській валюті.

Між тим, ціни з року в рік все ростуть, а дорожнє покриття з поганого стану переходить у жахливий. Директор дочірнього підприємства «Тернопільоблавтодор» Володимир Гаврилюк зізнається, що дороги в області не будуються вже тривалий час і невідомо коли цього чекати: «На жаль, за останні роки облавтодор усе менше виконує роботи з капітального ремонту. Будівництво – я вже й забув, коли проводили. Більшість коштів іде на експлуатацію автомобільних доріг та ремонт».

Лише на 14 % від потреб у 2010 році було профінансовано дорожню галузь України. Та ситуація з фінансовою стороною не покращилася й цьогоріч – виділити стільки грошей означає спустошити бюджет країни. Зважаючи на цей фактор, ні обласна, ні місцева влада не спішить «розщедрюватися» на «дорожні проблеми»…А на носі «Євро-2012» і не так за владу – за країну соромно, що у невмілих руках занепадає….

Лілія Куленич

ВР подбала про те, аби мораль суспільства була “захищена”?

Бразильський серіал про Щепановського триває