23 листопада у Тернополі – Тбілісі Біг-Бенд

Поділитися

Напередодні концерту журналісти поспілкувались з солісткою  Ольгою Крюкової

У лютому цього року у Вас відбувся сольний концерт за участю «Тбілісі Біг-Бенд». Зараз на афішах ми бачимо, що в листопаді відбудеться концерт «Тбілісі Біг-Бенд» за Вашої участі. Що це – продовження?
– І так, і ні. З одного боку – це концерт «Тбілісі Біг-Бенд», а не сольний концерт Ольги Крюкової. А з іншого боку – я є солісткою цього оркестру і у нас вже сьогодні готуються тури в ряді європейських країн.

Але ми ж знаємо, що Ви працювали з багатьма європейськими оркестрами. Чому саме з «Тбілісі Біг-Бенд» пов’язані сьогоднішні Ваші плани?
– Чому ж «працювали». Я і зараз працюю з Європою, оскільки є солісткою кількох європейських оркестрів. І чи то ще буде. Що стосується «Тбілісі Біг-Бенд», то це дуже яскравий, самобутній оркестр, з оригінальним насиченим звуком. Його звучання вбирає в себе все різноманіття Грузії, яке відображено в кожній ноті будь-якого твору.

А як би Ви, як музикант, охарактеризували це звучання?
– Я його для себе визначаю так: негритянський звук із грузинським колоритом.

У лютому ми бачили «Тбілісі Біг-Бенд» як акомпануючий Вам оркестр. У чому буде відмінність?
– Ну, по-перше, Ви побачите сам оркестр, що працює без солістів. Адже кожна композиція оркестру – це ексклюзивний твір мистецтва, яке потрібно не лише слухати, а й дивитися, бо це не просто концерт, а шоу, в якому беруть участь всі, хто на сцені музиканти. А по-друге, Ви почуєте не дуже багато моїх творів, але це будуть ті твори, які мало хто чув в нашій країні, але вони вже були оцінені західними глядачем.

Так що, Ви будете співати виключно зарубіжні твори, орієнтовані на Захід?
– І їх звичайно теж, але головною родзинкою моєї участі в програмі буде виконання авторських, в тому числі і українських пісень, відомих за кордоном, а також нових пісень, що входять в мій CD, який незабаром вийде в Україну.

Нашому глядачеві дуже запам’ятався і припав до душі спеціальний гість на Вашому лютневому концерті, грузинський співак Борис Бедіа. Ваші дуети були переконливі і органічні. І багатьом здалося, що у Вас не тільки творчий союз … Його ім’я ми бачимо знову на афіші. Так що в репертуарі «Тбілісі Біг-Бенд» скоро з’явиться Марш Мендельсона?
– Може й з’явиться, але ми з Борею його поки не репетируємо. Хоча я хотіла б віддати належне таланту Бориса, силі його чоловічої чарівності і його магнетичного голосу. Чесно кажучи, маючи чималий досвід роботи за кордоном, виступаючи на одній сцені з найбільшими музикантами світу, я не пригадаю виконавця, який так органічно міг би існувати в піснях Френка Сінатри, Елвіса Преслі і в оперних аріях Пласідо Домінго, Лучано Паваротті. Не здивуюся, якщо його ім’я в дуже недалекому часі стане в один ряд з перерахованими вище кумирами. Адже вже зараз Борис визнаний одним з кращих тенорів Грузії. І я цьому дуже рада.

Говорячи про оркестр, Ви згадали, що глядачі побачать шоу. Що це за шоу?
– Хочеться відповісти відомою приказкою: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Можу сказати одне: я ніколи ще не бачила таких розкритих, емоційних музикантів, які сміливо можуть конкурувати з будь-яким балетом за рівнем видовищності. Власне тому участь балету в цьому концерті не планується. Шоу досягається непрішедшімі поки що в Україна світовими методами створення видовищних вистав. І кожен номер концерту – це ексклюзив від «Тбілісі Біг-Бенд».

Які ж сили здійснюють втілення цього ноу-хау?
– Над цим працює ціла команда професіоналів. Я хочу підкреслити слово «команда». Тому що в нашому випадку – це група однодумців, якісно впроваджує європейські тенденції створення шоу. До речі, завдяки співпраці з ними Ви і мене побачите в зовсім іншій якості. Я вдячна долі за відкрилася в моєму житті можливість попрацювати з професійною французькою компанією.

Олю, Вас останнім часом часто бачать в Грузії. Вас приваблює суспільство грузинських чоловіків?
– Знаєте, жодній жінці не потрібно розшифровувати поняття «справжній чоловік». Серед грузинських чоловіків – багато справжніх чоловіків.

Ви вже впізнавана в Європі співачка. Поділіться секретом Вашого успіху.
– Відповідь проста до смішного: професійний спів плюс професійний музичний супровід плюс професійна команда плюс трохи «незбагненного».

Від “Про все” . Придбати квитки можна у відділі Коніка в Центральному універмазі

Прозвітувала медицина. У неї більше проблем, ніж втішних новин

Що тішить тернополян та українців?