Кайда “все знає” і цим лякає народ

Поділитися

На зарплати працівникам бюджетної сфери на Тернопільщині бракує понад 69 млн грн. Про це заявив сьогодні, 3 листопада, голова обласної ради Олексій Кайда на мітингу представників профспілкових організацій.

«Станом на вересень дірка в обласному бюджеті за захищеними статтями становить 93,5 мільйони гривень. Це понад 69 мільйонів на зарплати «бюджетникам» – вчителям, лікарям, бібліотекарям та іншим, а також 24,5 мільйони – на опалення», – зазначив Олексій Кайда. Згідно його інформації, на наступний рік Тернопільську область чекають ще гірші новити – Тернопільщину буде недофінансовано з державного бюджету на 407 млн грн.

Нагадаємо, на мітинг, який відбувся сьогодні під стінами облдержадміністрації, прийшли близько тисячі людей – вчителі, медики, підприємці, представники громадських організацій, депутати. Пікетувальники вимагали підвищення соціальних стандартів, накладення мораторію на зменшення та скасування пільг чорнобильців, афганців, достойної оплати працівникам бюджетної сфери тощо.

Олексій Петрович, правда, так і не розповів, звідки у нього така “точна” інформація, з його слів «…понад 100 мільйонів недоотримає освіта, понад 80 мільйонів – охорона здоров’я, культура, спорт». Те, що буде негативна реакція людей на такі слова  було очевидним фактом, але питання в наступному: навіщо лякати народ наперед? Можливо все ще 100 разів обернеться, а от неприємний осадок у серцях людей і терпкий присмак слів голови облради вже від сьогодні тривожитеме і без того знесилених від несправедливих дій влади тернополян…

Назустріч таланту

Хоптян, замки і погрози Януковича