Директор-хабарниця “наворожила” собі 12 тис. гривень і залишилась безнаказною

Поділитися

Прокуратура Тернополя просить міського голову звільнити директора загальноосвітньої школи, яку затримали на 12 тис. грн хабара – повідомив прокурор м. Тернополя Сергій Банах..

«Ця кримінальна справа була розслідувана та направлена до суду. У суді знайшли підстави для застосування до цієї особи Закону України «Про амністію». Звільнення за амністією – це не виправдання особи. Після розгляду справи судом нами був ініційований лист на міського голову, де ми проінформували мера та міське управління освіти про те, що, на нашу думку, ця особа не може займати посаду директора школи, оскільки вона скоїла злочин за місцем своєї роботи і належить до категорії осіб, які проводять виховну функцію», – прокоментував Сергій Банах.

Прокурор також додав, що відповідно до кодексу законів про працю, не можуть перебувати на посадах і продовжувати виконувати роботу, пов’язану з виховною функцією особи, які вчинили аморальну дію.  Цей злочин у прокуратурі розцінюють не інакше, як  аморальний, тому й направили лист до місцевої влади і очікують результатів його розгляду, які, сподівються правозахисники, будуть справедливими.

Унікальна для України лабораторія, що вивчає “дивну” хворобу, існує в Тернополі

На Тернопільщині відкрили пам’ятну дошку талановитому земляку