На Тернопільщині відкрили пам’ятну дошку талановитому земляку

Поділитися

10 листопада 2011 рокув ЗОШ І-ІІ ст. с. Старий Нижбірок Гусятинського району відбулося відкриття пам`ятної таблиці відомому землякові, уродженцю цього села Івану Демчишину.

Іван Демчишин був не тільки талановитим письменником, а й журналістом, публіцистом, філософом та народним лікарем, а ще людиною, яка встигала попрацювати і в родинному селі, й написати новий твір, і виступити перед виборцями, на презентації чи святі.

Щирим, привітним і добрим пам’ятають його й рідні та близькі, які першими відгукнулися прийти на свято. В урочинах також взяли участь письменники та журналісти Тернопілля, з якими співпрацював майстер поетичного слова, представники влади. Педагогічний та учнівський колективи школи підготували літературно-музичну композицію за творчістю поета, прозвучали спогади синів, сестри, однокласників та друзів про талановитого майстра слова.

Іван Миколайович Демчишин на всіх своїх фотографіях тримає в руках як не газету, то ручку або книжку. Він захоплювався рослинним світом і цікавився народною медициною. Життя з природою і літературою навчило так, що міг передбачити наслідки подій і застерегти…Проте не себе від смерті.

Лілія Куленич

Директор-хабарниця “наворожила” собі 12 тис. гривень і залишилась безнаказною

Тернопільщина завтра: Плюс 200 гектарів садів та завод (у бонус)