Експерт: освічені працівники складуть третю хвилю міграції з України

Поділитися

Провідний експерт Центру Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло РОЗЕНКО не виключає хвилі міграції з України її інтелектуального потенціалу.

Як передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції П.РОЗЕНКО повідомив, що соціологічні дослідження, які проводить Центр Разумкова, засвідчують, що понад 65% громадян України вважають, що країна розвивається не у правильному напрямку.

“Й абсолюна більшість людей, умовно кажучи, не бачать своєї перспективи розвитку, себе у саме цій країні. Якщо було кілька хвиль витоку робочої сили з України – перша хвиля в середині 80-х – початку 90-х, коли Україна втратила саме інтелектуальний потенціал (це науковці, інтелігенція, і ті, хто з цим пов’язаний), а сьогодні ми маємо іншу структуру виїзду з України – в основному сезонна зайнятість низькокваліфікованих працівників, то, на жаль, я прогнозую, що все ж таки третя хвиля, якщо ми можемо так сказати, якраз пов’язана буде із втратою Україною саме інтелектуального потенціалу. Саме тих думаючих людей, які просто не бачать перспективи розвитку науки, високих технологій, виробництва в цілому в Україні”, – заявив експерт.

“Пройди-світ-2011”

В Тернополі квартири роздавали «на халяву»