КРУ в Тернопільській області виявило порушень у відділі освіти Чортківської РДА на суму понад півмільйона гривень

Поділитися

Відділ освіти Чортківської РДА є однією із найбільших установ району. За період  з 1 січня 2008  по 31 липня 2011 р. на фінансування даної установи з бюджету району виділено майже 184 млн  гривень.

В ході планової ревізії відділу освіти, проведеної фахівцями КРУ в області, контролем охоплено 60 відсотків фінансування та виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму 574,3 тис. гривень.

Так, в ході ревізії встановлено, що в кошторисах Чортківської загальноосвітньої школи – інтернату на 2010 та 2011 роки заплановано та проведено видатки на капітальний ремонт та реконструкцію котельні в сумі 408,7 тис.грн. Перевіркою наявності законних підстав для виділення даних коштів виявлено, що власником даного приміщення є територіальні громади сіл, селищ, міст Тернопільської області в особі Тернопільської обласної ради, а балансоутримувачем  –  ОКП «Тернопільтеплокомуненерго». При цьому, роботи з реконструкції котельні проведено відповідно до проектної документації, яка  не погоджена та не затверджена в установленому порядку та проведені без дозволу органів Держархбудконтролю. Таким чином, відділом освіти використано бюджетні кошти на ремонт приміщення, що належить іншій установі. Без врахування вартості котлів та інших основних засобів, які на момент ревізії не використані, незаконні витрати коштів районного бюджету склали 318,9 тис. гривень.

Установою допущено порушень з оплати праці на суму понад 240 тис. грн. Зокрема, внаслідок недотримання порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку відпускних працівниками установи недоотримано доходів на суму 99,2 тис. грн,  в зв’язку з  ненарахуванням сторожам та кочегарам шкіл району передбачених законодавством доплат, останніми недоотримано заробітної плати на суму 97 тис. грн, внаслідок неправильного визначення базового місяця для нарахування індексації працівниками відділу освіти недоотримано доходів в сумі  10 тис. грн. Окрім цього, допущено зайвих виплат заробітної плати та відрахувань у фонди на загальну суму понад 35 тис. гривень.

Перевіркою обсягів та вартості ремонту даху та паливних в  трьох школах району встановлено завищення вартості виконаних робіт понад 8 тис. гривень.

Оплата комунальних послуг по завищеній вартості призвела до незаконних витрат коштів районного бюджету на суму 3,5 тис. гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування  виявлених порушень в сумі 41 тис. гривень.

За допущені порушення 10 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії направлено до прокуратури Чортківського району, повідомили “Про все”  у пес-службі КРУ в Тернопільській області.

У Гримайлові пожежникам недоплатили 19 тисяч гривень

Які махінації проводять на Тернопільщині при використанні коштів субвенції на виплату соціальних допомог