Лідер “Нашої України” Наливайченко впорядковує стрілецькі могили в Бучачі, щоб стати нардепом?

Поділитися

До відзначення 93 річниці утворення ЗУНР за ініціативи Бучацького Союзу Українок та РО партії «Наша Україна» та за підтримки голови політради «Нашої України» Валентина Наливайченка в Бучачі належним чином впорядковано стрілецькі могили.

На місцевому кладовищі відомо 33 могили, в яких знайшли вічний спочинок Січові Стрільці. Впорядкування поховань, звичайно, проводиться кожного року. Але через певний час  хрести на могилах тьмяніли, тріскалося вапняне покриття, потребуючи чергової побілки. Побувавши на Личаківському кладовищі у Львові та побачивши як поляки подбали за пам’ятники «Орлят», місцеві активісти твердо вирішили зробити щось подібне на могилах наших українських героїв, повідомляє офіційний сайт “Нашої України”.

Допомогти їм вирішила «нашоукраїнці». Голова районної організації партії  Василь Григоришин поділився думкою з  керівництвом обласного осередку та  Валентином Наливайченком. Ідею керівники організації підтримали не тільки морально, але й фінансово.

З цього приводу Валентин Наливайченко сказав, що українці мають святий обов’язок шанувати пам’ять своїх героїв та опікуватися їх могилами. «Це моя особиста позиція та позиція «Нашої України», – сказав Валентин Наливайченко.

Для реалізації цієї ідеї бучацькі «нашоукраїнці» спільно з союзниками організували дводенну толоку щодо підготовки хрестів на стрілецьких могилах. Завершили роботу бригада спеціалістів з обласного центру, які використовуючи спеціальну технологію –  нанесли на пам’ятники фарбу, яка своєю довговічністю та білизною буде символізувати вічність світлої пам’яті про цих хлопців – січовиків.

На Тернопіллі 95% вакансій оплачуються мізерно

«Ніхто не збирається робити масових зачисток» – мер Тернополя