Монтян поставила під сумнів професіоналізм тернопільських “тягнибаксів”

Поділитися

Бідне Файне Місто – журиться відома юристка і політик Тетяна Монтян на одному з українських форумів. Гостру реакцію епетажної правозахисниці викликала публікація в “ЗА ЗБРУЧЕМ” про призначення депутата міськради Івана Сорокаліта керівником комунального підприємства та наступна дискусія про це призначення на Форумі Крапки.
Ось що мазюкає, депутат міської ради від ВО «Свобода» Іван Сороколіт, який збирається, очолюючи комунальне підприємство, “доїти” бідолашних провайдерів, – обурується Монтян:

“Допоки утворивши ОСББ мешканці ЮРИДИЧНО не приймають собі на баланс цілісну будівлю – вона залишається у власності міської ради.
Надіюсь, за кілька років не залишиться жодного будинку, що залишився на балансі міської ради.
Можливо “злі та підступні” наміри КП “Тернопіль Інтеравіа” прискорять утворення ОСББ в місті та передачу на їх баланс будинків.“
Отже, трохи лікнепу про балансоутримання для тягнибаксів, – пише Монтян:
Згідно пунктом 1 статті 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», балансоутримувачем будинку, споруди, житлового комплексу, комплексу будівель і споруд є власник, або юридична особа, що за договором із власником утримує на балансі відповідне майно.
За наявною інформацією, на сьогодні в Україні приватизовано біля 90% житлового фонду.
Отже, наразі фактично кожен багатоквартирний житловий будинок є співвласністю власників квартир та нежитлових приміщень, що в свою чергу виключає можливість його перебування у власності держави та територіальних громад; крім того, співвласники багатоквартирних будинків ніколи не приймали ніяких консенсусних колективних рішень про передачу їхніх будинків комусь на баланс.

http://realno.te.ua

Депутатське звернення депутата Тернопільської обласної ради Едуарда Леонова

Хто переміг в Тернопільських театральних вечорах?